A szakszervezet levélben kéri a dohányellátó nyerteseit az új munkahelyek fair elosztására

Miután a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. és a Continental-cégcsoporthoz tartozó Tabán Trafik Zrt. kapta meg a trafikellátó üzemeltetési jogát, az NFM közleményéből az is kiderült, hogy a dohánykiskereskedelem-ellátási feladatok teljesítésére közösen felállított, újonnan létrejövő vállalat kb. 400 dolgozónak ad majd munkát. A Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete abban látja legfőbb feladatát, hogy a jelenlegi értékesíti rendszerben összesen dolgozó 1000-1200 főnek november 1-e után is megélhetést biztosító munkahelye legyen. Ezért arra kérte a két nyertes céget, hogy a központi elosztónál létrejövő munkahelyek betöltésekor minden, jelenleg versenytárs vállalatnál foglalkoztatott munkavállaló valós lehetőséget kapjon az állások betöltésére.

Bővebben




Sztrájkra készülnek a Lufthansánál

  Sztrájk készülődik a Lufthansánál, miután a tárgyalások kudarcba fulladtak a vállalat és a hajózó személyzet között a bérekről és a nyugdíjakról - közölték a szakszervezetek. Egy sztrájk soha sem jön jól a légitársaságoknak, hiszen járatokat kell leállítani sokszor miatta, a forgalmas nyári időszakban pedig különösen fájdalmas lehet – írja a Portfolio.

Bővebben




Nem bér a versenytilalmi juttatás

A versenytilalmi megállapodás alapján járó juttatás nem minősül munkabérnek – derül ki a Kúria döntéséből. Ezért amikor e megállapodás szerinti ellenértéket a személyi alapbér összegének figyelembevételével határozzák meg, annak elkülönülten kell megjelennie, a személyi alapbér ugyanis más jogcímen járó juttatást nem foglalhat magában – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Ilyen a jó munkahely

Karafiáth Orsolya költőnő, Mucsi Zoltán színész és Szivós Márton vízipólós elmondta, hogy szerintük mitől jó egy munkahely. A hirado.hu szavazásából kiderült, hogy a fizetés, a munkában való kiteljesedés, a stabilitás és az emberközpontúság a legfontosabb önöknek. A pszichológus szerint a rossz munkahely megbetegít.

Bővebben




Az Emmi szerint téves információk jelentek meg a Kliktől elküldött közalkalmazottakról

 Tévesek azok a korábban a sajtóban megjelent információk, miszerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) azért küld el közalkalmazottakat, hogy közmunkásként visszafoglalkoztassa őket - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelési államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

Bővebben




NGM: nincs napirenden a SZÉP-kártya felhasználhatóságának szűkítése

Nincs ugyan napirenden a Nemzetgazdasági Minisztériumban a SZÉP-kártya felhasználhatóságának szűkítése, de a minisztérium szerint ősszel érdemes lehet egy újabb számvetést készíteni az érintettek bevonásával, tekintettel arra is, hogy a turizmusban érdekelt vállalkozások évek óta csökkentenék a vendéglátás szerepét a kártya felhasználásában.

Bővebben




Tisztes bért, szociális hálót!

Szerződést dolgozott ki a valódi munkahelyek érdekében a Váradi András Alapítvány és az EGYÜTT közpolitikai alapítványa. A napokban bemutatott program célja az, hogy a közmunka kilátástalanságra próbáljon megoldást keresni. Az álláskeresőket valódi, piacképes munkahelyekhez kellene juttatni, a közfoglalkoztatottak száma ugyanis egyre nő – írja a Népszabadság.

Bővebben




Közel 200 ezer magyar próbált szerencsét külföldön

Az ezredfordulót követő évtized végétől lendületet vett munkavállalási célú migráció jelenleg még alapvetően csak kifelé irányuló folyamat – mutatott rá tanulmányában a KSH.

Bővebben




Közmunka: meghátrál a cabinet

A nemzetgazdasági tárca máris szembemegy a Belügyminisztériumnak a közfoglalkoztatási törvény módosítására tett javaslatával, nem akarja a polgármestereket munkaközvetítői szerepbe kényszeríteni és nem akarja kizárni a piaci idénymunkákból azt, aki korábbi munkahelyéről közös megegyezéssel távozott – olvasható a Népszavában.

Bővebben




Nem esnek hanyatt: nincs becsülete a közmunkának

Változott-e attól az álláskeresők megítélése a saját falujukban, hogy manapság nem segélyből, hanem közmunkából élnek? Változott-e ettől a romák és nem romák viszonya? A Népszabadság munkatársai erről faggatták két baranyai település lakóit.

Bővebben