Startlaphoz Csatlakozz!

Balog: bővülő források az oktatás területén

Bővülő forrásokkal számolhat jövőre a köznevelés és a felsőoktatás területe: előbbi költségvetési támogatása hétmilliárddal, utóbbié több mint hatmilliárd forinttal emelkedik - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egy pénteki fővárosi háttérbeszélgetésen.

Bővebben




A munkanélküliség súlyos pszichés következményei

 Világszerte és így hazánkban is egyre nagyobb probléma a munkanélküliség. A gazdasági helyzetnek köszönhetően sorra zárnak be a vállalatok, és egyre többen kerülnek egyik napról a másikra az utcára. A munkahelyét elveszítő embereknek ilyenkor nem csak az állástalanság anyagi, de az érzelmi és pszichés következményeivel is szembe kell nézniük. A munkahely elvesztése utáni első időszakban még sokan lelkesek, nem érzik tragédiának a munkanélküliséget – írja a webbeteg.hu.

Bővebben




Hogyan maradjunk produktívak a nyári forróságban?

Noha a hőmérséklet az egekig szökhet a forró nyári napokon, ezzel párhuzamosan viszont az energiáink jócskán alábbhagyhatnak a munkahelyünkön – írja a mon.hu.

Bővebben




Fizetés: pénz helyett tejföl

Egy fehérorosz tejfeldolgozó üzemben a munkások nem pénzbeli juttatást kapnak fizetés gyanánt, hanem a cég inkább tejfölt ad a dolgozóknak – írja a Portfolio.

Bővebben




Veszélyeztetett fiatalok

Könnyebben kísértésbe eshetnek a fiatalok, ha jogszerűtlen feltételekkel ugyan, de megkereshetik a céljaik eléréséhez szükséges összeget, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Jó Munkahely néven tájékoztató kampányt indított. A 30 év alattiakat – vagyis az Y generáció tagjait – fogyasztásközpontú magatartás jellemzi, azaz pillanatnyi érdekeik vezérlik őket, és szeretik a céljaik eléréséhez vezető legrövidebb utat választani. Kevéssé gondolkodnak hosszú távon: koruknál fogva nem aggódnak azon, honnan lesz nyugdíjuk, vagy mi lesz velük, ha megbetegszenek. Ez a hozzáállás különösen veszélyeztetetté és kihasználhatóvá teszi őket a munkaerőpiacon – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Nem tudnak leállni a munkamániások

Nem tudnak kikapcsolni szabadságuk idején a brit munkavállalók – derül ki az Institute of Leadership & Management (ILM) felméréséből. A megkérdezettek 61 százaléka mondta, hogy úgy érzi, köteles dolgozni éves pihenése alatt is; 2013-ban ez az arány csak 54 százalék volt. A növekedést a távmunkát is lehetővé tevő technológiák elterjedésével magyarázza az ILM.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector