Balog: bővülő források az oktatás területén

Bővülő forrásokkal számolhat jövőre a köznevelés és a felsőoktatás területe: előbbi költségvetési támogatása hétmilliárddal, utóbbié több mint hatmilliárd forinttal emelkedik - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egy pénteki fővárosi háttérbeszélgetésen.

Bővebben




A munkanélküliség súlyos pszichés következményei

 Világszerte és így hazánkban is egyre nagyobb probléma a munkanélküliség. A gazdasági helyzetnek köszönhetően sorra zárnak be a vállalatok, és egyre többen kerülnek egyik napról a másikra az utcára. A munkahelyét elveszítő embereknek ilyenkor nem csak az állástalanság anyagi, de az érzelmi és pszichés következményeivel is szembe kell nézniük. A munkahely elvesztése utáni első időszakban még sokan lelkesek, nem érzik tragédiának a munkanélküliséget – írja a webbeteg.hu.

Bővebben




Hogyan maradjunk produktívak a nyári forróságban?

Noha a hőmérséklet az egekig szökhet a forró nyári napokon, ezzel párhuzamosan viszont az energiáink jócskán alábbhagyhatnak a munkahelyünkön – írja a mon.hu.

Bővebben




Fizetés: pénz helyett tejföl

Egy fehérorosz tejfeldolgozó üzemben a munkások nem pénzbeli juttatást kapnak fizetés gyanánt, hanem a cég inkább tejfölt ad a dolgozóknak – írja a Portfolio.

Bővebben




Veszélyeztetett fiatalok

Könnyebben kísértésbe eshetnek a fiatalok, ha jogszerűtlen feltételekkel ugyan, de megkereshetik a céljaik eléréséhez szükséges összeget, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Jó Munkahely néven tájékoztató kampányt indított. A 30 év alattiakat – vagyis az Y generáció tagjait – fogyasztásközpontú magatartás jellemzi, azaz pillanatnyi érdekeik vezérlik őket, és szeretik a céljaik eléréséhez vezető legrövidebb utat választani. Kevéssé gondolkodnak hosszú távon: koruknál fogva nem aggódnak azon, honnan lesz nyugdíjuk, vagy mi lesz velük, ha megbetegszenek. Ez a hozzáállás különösen veszélyeztetetté és kihasználhatóvá teszi őket a munkaerőpiacon – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Nem tudnak leállni a munkamániások

Nem tudnak kikapcsolni szabadságuk idején a brit munkavállalók – derül ki az Institute of Leadership & Management (ILM) felméréséből. A megkérdezettek 61 százaléka mondta, hogy úgy érzi, köteles dolgozni éves pihenése alatt is; 2013-ban ez az arány csak 54 százalék volt. A növekedést a távmunkát is lehetővé tevő technológiák elterjedésével magyarázza az ILM.

Bővebben