Startlaphoz Csatlakozz!

Nyugdíj: rengeteg emberrel szúrnak ki

Minden magánpénztári tag visszakényszerülhet az állami rendszerbe, ha továbbra sem hajlandók a jogalkotók a járadékszolgáltatás anomáliáját megoldani. A tb-be visszautalás az idén az előző évinek már több mint háromszorosa volt. Pedig a pénztárak sikeresen vették a tagdíjfizetési arányra vonatkozó akadályt júniusban is.

Bővebben




A női esélyegyenlőtlenség ellen tiltakozik egy kávézó

 Egy New York-i kávézó sajátos módon tiltakozik az ellen, hogy a nők még manapság is alacsonyabb fizetésért dolgoznak, mint a férfiak.

Bővebben




Módosult a nemzeti felsőoktatási törvény

Az egyetemen kívül létrejöhet új intézményi kategóriaként az alkalmazott tudományok egyeteme, több helyen lehetnek közösségi képzőközpontok, megjelenik a hallgatók kompetenciamérése, bevezetik a mesteroktató kategóriát, valamint változnak a hallgatói átsorolás feltételei is. Így módosult a nemzeti felsőoktatási törvény, amelyet hétfőn 123 támogató szavazattal, 65 nem ellenében változtatott meg az Országgyűlés.

Bővebben




Elfogadták az egészségügyi alapellátási törvényt

A szakorvosi vizsgával rendelkező háziorvosok, házi gyermekorvosok, alapellátást nyújtó fogorvosok szakorvosként is történő finanszírozását, a háziorvosi praxisvásárlás megkönnyítését, továbbá a kollegiális szakmai vezető kinevezését is rögzíti az egészségügyi alapellátásról szóló törvény, amelyet hétfőn fogadott el az Országgyűlés 151 igen szavazattal, 38 nem ellenében. Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének előterjesztése kitér a védőnők, a házi gyermekorvosok és a foglalkozás-egészségügyi orvosok feladataira is.

Bővebben




Lekerült a napirendről a hálapénz

 Jelenleg nincs napirenden a hálapénz elfogadásának büntethetőségére vonatkozó törvényi szabályozás módosítása – közölte megkeresésünkre az Igazságügyi Minisztérium, hozzátéve, tudomásul vették az orvos szakmai szervezetek tervezett változtatással kapcsolatos álláspontját – írja a Magyar Hírlap.

Bővebben




Távmunka: adómentes lehet a költségtérítés

Az Szja-törvény tételesen felsorolja, hogy a munkavállaló a távmunka mely költségeit számolhatja el, így a munkáltató által fizetett költségtérítés akár egésze járulékmentes lehet. Az ABT Trehand blogbejegyzéséből megismerheti a részleteket.

Bővebben




Az EU-s átlagos minimálbér két és félszer nagyobb a magyarnál

Uniós csatlakozásunk után folyamatosan emelkedett hazánkban a minimálbér, ám a közösségben alkalmazott átlagos minimálbér összege még mindig két és félszer nagyobb a magyarnál. Az unió statisztikai hivatala, az Eurostat adatai szerint azok az államok, amelyek egyáltalán törvényben írnak elő minimálisan adható munkabért, átlagban 930 eurót írnak elő – írja a Napi Gazdaság.

Bővebben




Az alapoktól kell új rendszert építeni a közszolgálati dolgozók bérezésében

Az alapoktól kell új rendszert építeni a közszolgálati dolgozók bérezésében, mert a rendszer „torzult” - mondta Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Bővebben




A migránsok népe lettünk

A Tárki nemrég közzétette egy vizsgálatának eredményét, amely a hazai utónévadási gyakorlatot mutatja be. Az eredmény több mint meglepő volt. A lakosság legszegényebb és legtehetősebb rétegei adnak gyerekeiknek különleges, szokatlan, idegen hangzású neveket. Vajon miért? Sík Endre szociológussal, a Tárki vezető kutatójával beszélgettünk – írja a Népszabadság.

Bővebben




Egy málnaárussal sikerült kicselezni a vasárnapi zárva tartást

Úgy néz ki, egy málnaárus pár kiló gyümölccsel elegendő ahhoz, hogy a balatonfenyvesi CBA áruház átlényegüljön termelői piaccá, és így az áruház vasárnap is nyitva lehessen. A Népszabadság munkatársa annak járt utána, milyen volt az úgynevezett piac első vasárnapja.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector