Startlaphoz Csatlakozz!

Emmi: cél a fenntartható demográfiai fordulat elérése

Annak ellenére, hogy Magyarország nagyon kedvezőtlen népesedési adottságokkal rendelkezik, a kormányzat mégis mindent megtesz annak érdekében, hogy pozitív irányú demográfiai fordulat következzen be - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken.

Bővebben




Elfogy a munkaképes magyarok ötöde 2050-re

 2050-re a teljes hazai lakosság várhatóan 5,5%-kal, a munkaképes korú lakosság pedig 19%-kal fog csökkenni. Ez a nyugdíjak jelentős csökkenéséhez és az egy főre jutó államadósság növekedéséhez vezethet. A gazdasági következményeket rövid távon valószínűleg a bevándorlás ösztönzésével lehet a leginkább orvosolni – írja a blog.defacto.io.

Bővebben




Nem a magas fizetés a legfontosabb

Sok munkavállaló hajlandó lenne feladni a magasabb fizetést és az előléptetést, ha ennek fejében esélyt kap rá, hogy új ismereteket szerezzen, javítsa a munkája és a magánélete közötti egyensúlyt vagy akár szociális-társadalmi szempontból tartalmas, a személyes elégedettségét növelő munkát végezzen - derül ki a Kelly Services legújabb felméréséből.

Bővebben




Késleltetett online kasszafrász

Egyre kevésbé valószínű, hogy még az idén be kell szerezniük a taxisoknak az on-line pénztárgépeket. A kasszák használatát a szolgáltató szektor szereplőire – fodrászokra, kozmetikusokra, pénzváltókra is – kiterjesztő jogszabályt ugyanis még mindig farigcsálják a gazdasági tárca szakemberei – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Vágyálom a stabil állás a közmunka után

A Magyar Tudományos Akadémia tanulmánya alapján csalfa remény a kormány szándéka, hogy a közmunkával vezetik vissza az állástalanokat a munka világába. AZ MTA szerint az idén 270 milliárd forintba kerülő programból alig minden kilencedik embernek sikerül állást találnia, a többség azonban nem tud kiszakadni a közmunkából, s minél több időt tölt el benne, annál nehezebben lép ki belőle – írja a sonline.hu.

Bővebben




Továbbra is béremelést sürgetnek az egészségügyben

A várakozásokkal ellentétben alapbéresítés helyett bérkiegészítésre került sor az egészségügyben, ami csak a több műszakban vagy készenlétben dolgozókat érinti, míg az alapbéresítésből minden egészségügyi dolgozó részesült volna - hívja fel a figyelmet közleményében a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnöksége. Egyúttal sikeresnek értékelik a mai egészségügyi állapotokat bemutató, Szegénykórház néven elhíresült demonstrációjukat, amelyet az országgyűlési képviselők közül, a meghívás dacára csak nagyon kevesen látogattak meg.

Bővebben




Végleg bezárt a magyar Danone-gyár

 Júniusban befejezte a magyarországi tejtermékgyártást a budapesti székhelyű Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. A tulajdonos multinacionális Danone csoport a magyarországi termék-előállítást más európai egységeibe helyezte át, de a savanyított Danone-készítmények ezután is kaphatók lesznek a hazai piacon, a Danone Kft. pedig a csoport régiós központja marad. A magyar gyárbezárással érintett dolgozók csaknem 80 százalékának már van új munkahelye és a cég tejbeszállító termelőpartnerei számára is új felvásárlókat talált – írja az agrarszektor.hu.

Bővebben




Nyugdíjba mehet a mama, ha unokájával marad

A nők 40 év munka után nyugdíjba vonulhatnak, és szabad óráikat például unokáikkal tölthetik. A kormány szándékai szerint ez is a családtámogatási intézkedések része, eddig 140 ezren éltek ezzel a lehetőséggel. A gyermekek nyári elhelyezése egyébként égető probléma, több mint egymillió gyermeknek van szüksége valamilyen felügyeletre ebben az időszakban. A nők többsége örül, hogy 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehet – hangzott el a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

Bővebben




A közigazgatási bíróság elutasította a szakszervezetellenes Honsa keresetét

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság is az Egyenlő Bánásmód Hatóságnak adott igazat a német érdekeltségű pécsi céggel, a Honsával szemben. A társaságtól 2013 novemberében 7 szakszervezeti vezetőt vagy hangadót rúgtak ki, ezidáig tényleges következmények nélkül – írja a pecsistop.hu.

Bővebben




A kormány kitart a vasárnapi foglalkoztatás tilalma mellett

A kormány következetesen kitart a vasárnapi foglalkoztatás tilalma mellett - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector