Startlaphoz Csatlakozz!

Álláskeresés a diploma után

Az államvizsga fáradalmai és a diplomaosztó buli után jön a szokásos kérdés, hogyan tovább? Válaszként azonnal megjelenik a diplomás munkanélküliség gondolata. Sajnos ez egy létező jelenség, ezen az átmeneti időszakon nagyjából minden friss diplomás átesik – írja a mon.hu.

Bővebben




Azért mész külföldre mert muszáj, vagy azért mert megteheted?

Menni vagy maradni? Külföldön otthontalannak lenni, vagy itthon céltalanul élni? Megannyi kérdés és lehetőség, amely foglalkoztatja a fiatal munkavállalókat. Az Inside Out című kiállítás valós tapasztalatokból merítve járja körbe a témát – írja a librarius.hu.

Bővebben




Nyilvános lesz, mennyivel keresnek többet a férfiak a nőknél

A brit kormány kötelezően előírná a nagyobb cégek számára, hogy hozzák nyilvánosságra, mekkora különbség van egy munkakörön belül a férfi és női alkalmazottak bére között. David Cameron miniszterelnök nagy jelentőségű lépésnek nevezte a mai javaslatot, amely szerinte a nők bérének növekedéséhez fog vezetni. Jelenleg átlagosan 20 százalékkal kevesebbet keresnek a női alkalmazottak Nagy-Britanniában.

Bővebben




Új jogintézmény: a magáncsőd

Magánszemélyeknél a fizetőképesség vizsgálatára eddig nem került sor. Az adós mulasztása esetén végrehajtást lehetett indítani ellene, amely bizonyos korlátokkal, a teljes vagyonára kiterjedt. Ezen változtat a természetes személyek adósságrendezéséről szóló 2015. évi CV. törvény, amely bevezeti a magáncsőd intézményét – írja az ado.hu.

Bővebben




Az iskola, mint munkahely

A mai magyar iskola hangulatában katonás, de működését tekintve messze nem hatékony. Az ott tanító, többnyire idősebb nők pedig a biztosnak vélt állás miatt hajlandók abban a szocializációs térben benne maradni, ami „kiöli” belőlük az innovációra való hajlandóságot. Az iskoláról, mint munkahelyről, és az ott tanítók korlátairól, lehetőségeiről beszélgettünk Ligeti György szociológussal.

Bővebben




Nem fizethetnek a magánkasszák

Továbbra sem lehet tudni, miként férhetnek a pénzükhöz azok a nyugdíjasok, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a magánnyugdíjpénztáruktól kapják a járadékukat. A kasszák ugyanis a szabályozás hiányosságai miatt sem egy összegben, sem részletekben nem juttathatják el a félretett pénzeket a pénztártagokhoz. A nyugdíjasok többsége visszatér az állami rendszerbe – írja az mno.hu.

Bővebben




Nyomás alatt a magyar munkavállalók

Az aktív magyar munkavállalók 69 százaléka állandóan küzd a határidőkkel – derült ki a Selfmapping HR teszt legújabb kutatásából. Az időnyomás első számú oka a munkamennyiség, de a szervezetlenség és a váratlanul beeső feladatok is nehezítik a határidők betartását – írja az mmonline.hu.

Bővebben




Hamarabb meghalhat, aki keveset tanul

Egy friss amerikai kutatás szerint növeli az elhalálozási kockázatot, ha valaki hamar abbahagyja az iskolát – írja az eduline.hu.

Bővebben




Az OSZSZ sikeresen befejezte a TÁMOP pályázatát

Az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége által elnyert támogatás értéke 50.000.000 Forint volt. A projekt elnevezése: „Az OSZSZ érdekképviseleti tevékenységét és az egészségügyi ágazati kollektív szerződéskötés előkészítő pályázat”. Célja az OSZSZ humánerőforrás kapacitás fejlesztése, hatékonyságának növelése, az információáramlás biztosítása, tagtoborzás és az ágazati kollektív szerződés előkészítése volt. A pályázatban az OSZSZ mind az 5 tagszakszervezete részt vett.

Bővebben




A hét kérdése: bizonyítási kötelezettség

Kit terhel a munkáltatónak a munkavállaló által okozott anyagi kár bizonyítási kötelezettsége? – a kérdésre a munkajog.hu szakértője válaszol.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector