A magyar munkavállalók háromnegyed részét a kkv-k foglalkoztatják

A kormány stratégiai partnernek tekinti a kis- és középvállalkozásokat, ennek jeleként 2011 óta több adózási könnyítésben részesültek, az 500 millió forintos éves árbevételig érvényes 10 százalékos adókulccsal az Európai Unióban Bulgária után Magyarországon a legkedvezőbb a társasági adózás mértéke - mondta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten a tárca sajtótájékoztatóján.

Bővebben




Változik a biztosítottak bejelentése

Biztosítottak bejelentésével kapcsolatos változást tartalmaz a 2015. június 4-én megjelent Magyar Közlöny.

Bővebben




Megfelelő informatikai tudás nélkül nem lehet majd állást találni

A digitális gazdaság súlya egyre nő, s már nem elég Infokommunikációs (IKT) területről beszélni, pláne nem informatikáról - hangsúlyozta Both Vilmos a Századvég Gazdaságkutató digitális gazdaság üzletágának igazgatója. A digitális gazdaság valós méretének felmérésére tett kísérletet most a Századvég az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) felkérésére, s mindezt egy új módszertan, a közvetett hatások figyelembevételével együtt szemlélte – írja a Figyelő.

Bővebben




Ennyit lehet keresni a népszerű szakokkal

Csütörtök este kiderült, hogy kit hova vettek fel a szeptemberben induló képzésekre a felsőoktatásban. Megnéztük, hogy azokban a munkakörökben, amelyeket a legnépszerűbb szakokon szerezhető képesítéssel lehet betölteni, mennyit kerestek tavaly az emberek – olvasható az mfor.hu oldalán.

Bővebben




A belga kormány csökkenti a munkabéreket terhelő adókat és járulékokat

A belga kormány csökkenti a munkabéreket terhelő adókat és járulékokat, amit egyebek mellett az energia, dohányáruk és alkoholos italok általános forgalmi adójának (áfa) növelésével ellensúlyoz.

Bővebben




Kordás László: esélyt kell adni arra, hogy minél kevesebben váljanak állástalanná

Biztos benne Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke, hogy a Ligával együtt sikerre viszik azt a népszavazási kezdeményezést, amelynek célja, hogy negyven évnyi munkaviszony után ne csak a nők, hanem a férfiak is nyugállományba vonulhassanak – írja a Népszabadság.

Bővebben




Glattfelder szerint a magyar háztartásoknak több pénzük van

A statisztikai jelentések, az online kassza adatai és a megnövekedett fogyasztói bizalom is arra mutat, hogy a magyar háztartásoknak több pénzük van - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Bővebben




Sokat dolgozunk más országok lakosaihoz képest

Annak ellenére, hogy lustulnak a magyarok, még mindig sokat dolgozunk más országok lakosaihoz képest – írja az mfor.hu.

Bővebben




Már a régióban is gyenge a magyarok fizetése

{subtitle}A minimálbért keresők szembesülnek a dolgozói szegénységgel{/subtitle}
Májusban 1,5%-kal növekedtek a keresetek az előző év májusához képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Közép-kelet-európai országaihoz képest is kezdünk lemaradni a bérek tekintetében – mondta a Gazdasági Rádiónak a Magyar Szakszervezeti Szövetség bérpolitikai ügyvivője. Sáling József azt is megjegyezte: lassan növekednek a bérek, a minimálbért keresők a dolgozói szegénységgel szembesülnek. Az ügyvivő évente 9-10%-os béremelést szeretne látni. Sáling Józsefet Czwick Dávid kérdezte.

Bővebben




Sztrájkolnak az Alitalia olasz légitársaság dolgozói

Sztrájkolnak az Alitalia pilótái és utaskísérői, a társaság a járatainak tizenöt százalékát törölte pénteken, a budapesti járat nem szerepel ezek között.

Bővebben