Segítik a háziorvosok praxisjogának megvásárlását

Anyagilag segíti majd az állam a háziorvosok praxisjogának megvásárlását, több gyógyszertár kap előleget a gyógyszerkészletek feltöltéséhez, és nagyobb támogatást kapnak a fiókgyógyszertárak, valamint a településeket vagy elkülönülő településrészeket egyedül ellátó patikák – derül ki egy, a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletből. A védőnői szolgálatok kétezer forintot kapnak minden elvégzett méhnyakszűrés után, és a kórházak is végre pénzt igényelhetnek a beteg gyermekükkel az intézményben tartózkodó szülők ellátására. Az állam átvállalja a hozzátartozóktól a szervdonorok holttestének hazaszállításával kapcsolatos költségeket is – írja a Magyar Nemzet.

Bővebben




Pizsamában nem lehet állást keresni

Ki ne ismerné ezt a rövidítést: KSH? Vagyis Központi Statisztikai Hivatal! Igen, többnyire ezt jelöli, de nem ezúttal! Most valami mást takar e három betű: az álláskeresés három fő útjáról, lehetőségéről lesz ugyanis szó – olvasható az elerszepitok.hu oldalán Limpár Imre tréner, tanácsadó szakpszichológus írása.

Bővebben




Van mobilja és laptopja? Akkor minek ül bent a munkahelyén?

  A cégvezetők még ma is túlságosan ragaszkodnak ahhoz, hogy a munkatársak munkaidőben bent dolgozzanak az irodában. Márpedig ennek ezekben a napokban csak egyetlen értelmes magyarázata lehet: a légkondicionálás. Minden más érv megbukott, mindenkinek a távmunka az érdeke – írja a HVG.

Bővebben




Beszerelték a légkondicionálót abba az üzembe, ahol a héten többen rosszul lettek

A sopronkövesdi Autoliv Ipari és Kereskedelmi Kft. üzemében a héten több mint félszázan lettek rosszul a hőség és az oxigénhiány miatt.

Bővebben