Startlaphoz Csatlakozz!

Sokat adózik, aki keveset keres

A magyar minimálbért terheli a legtöbb adó és járulék – derült ki az OECD legfrissebb összehasonlításából. A 33 fejlettebb országot tömörítő nemzetközi szervezet hétfőn tett ki a Facebookra egy grafikont, amiben azt nézték, hogy 2013-ban a minimálbéren dolgozók jövedelmének hány százalékát tették ki az adók és járulékok. Magyarországon ez az arány 35 százalékra jött ki két éve, amivel toronymagasan vezetünk, 8 százalékpontot ráverve a második legtöbbet adózó lett minimálbéresekre.

Bővebben




Liga: biztosíthatók a források a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásához

Biztosíthatók a források a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásához – mondta a július elején indult népszavazási kezdeményezésről a Liga Szakszervezetek elnöke hétfőn sajtótájékoztatón Győrben.

Bővebben




Oktatási rendszerünk újratermeli a meglévő egyenlőtlenségeket

 Egyre több magyar diák folytatja felsőfokú tanulmányait külföldön. A legnépszerűbb célpont Anglia, Dánia és Ausztria. A topgimnáziumokban már ott vannak a nyugat-európai elitegyetemek toborzói. Oktatási rendszerünk pedig ahelyett, hogy segítené a társadalmi mobilitást, inkább újratermeli a meglévő egyenlőtlenségeket – írja a Világgazdaság.

Bővebben




A rendkívüli munka ellenértéke

Mi a teendő, ha a munkaidőkereten felül végzett jelentős túlmunka ellenértékét nem fizeti ki a munkáltató?

Bővebben




Amit érdemes tudni a túlóráról

 A napi munkavégzésnek és a munkaviszonnyal kapcsolatos jogvitáknak is gyakori szereplője a túlóra. A túlóra a munkáltató utasításán alapuló többlet munkavégzés, ami ugyanakkor többletköltséget okoz a munkáltatónak is. Mikor rendelhető el, és milyen keretek között? Munkaidőkeret esetén is beszélhetünk túlóráról? A Piac&Profit szakértője összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat.

Bővebben




Egyre kevesebb a munkavédelmi ellenőrzés

 Hét év alatt a felére esett vissza a munkavédelmi ellenőrzések száma, ugyanakkor a munkahelyi balesetek száma 2012 óta folyamatosan emelkedik Magyarországon - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.

Bővebben




CSOK: megkapom, vagy nem?

Nem mindegy például, hogy azért igényelnék utólag a támogatást, mert már megvették az ingatlant, vagy azért, mert utóbb született gyermek. Járhat-e a CSOK annak, aki már korábbi szocpolt igénybe vett, de vissza is kellett azt fizetnie például válás miatt? Az fn.hi24.hu összegűjtötte a leggyakoribb kérdéseket. A tét nagy, érdemes megismerni pontosan a részleteket.

Bővebben




Hoffmann Rózsa: A nők alapvető hivatása az anyaság

A magyar országgyűlésnek jelenleg csupán kilenc százaléka nő. Érthetetlen, megdöbbentően alacsony ez az arány. Éppen ezért is nagy megbecsülést és kitüntetett figyelmet érdemelnek azok a hölgyek, akik okos felszólalásaikkal, szakértelmükkel, elegánsan penge vitastílusukkal nemhogy nem csorbítják, hanem inkább növelik a T. Ház tekintélyét. Szerteágazó célokért dolgoznak: az emberek életének javításáért, kultúránk megőrzéséért, az innovatív és korszerű oktatásügyért, erkölcsi megújulásáért, a társadalmi igazságosságért, esélyegyenlőségért, honvédelmünkért, az ország biztonságának megőrzésért. Cikksorozatunkban főként a nők társadalmi helyzetének, megbecsültségének témakörét igyekszünk körbejárni a képviselőnőkkel. Most Hoffmann Rózsa országgyűlési képviselővel készített interjúnkat olvashatják - írja a Híradó.

Bővebben




Milyen munkáról álmodnak a fiatalok?

A fiatalok szerint az ideális munka élvezetes, kihívásokkal teli, ugyanakkor új barátok szerzésére is lehetőséget teremt, de rugalmas annyira, hogy a magánéletre is maradjon idő. Minél nemzetközibb és sokszínűbb a vállalat, annál jobb, de ennél mégis fontosabb, hogy a lakóhely közelében legyen a munkahely. A diákok és a frissen végzett hallgatók jobban kötődnek lakóhelyükhöz. A néhány éves munkatapasztalattal rendelkező fiatalok azonban mobilabbak, de csak egy bizonyos szintig - derül ki a Continental legutóbbi németországi Student Survey felméréséből, melyről a Tőzsdefórum is beszámolt.. A cégcsoport hazai HR vezetői szerint a magyar diákokra és fiatalokra is jellemző ez az attitűd.

Bővebben




Hogyan veszítsünk el egy Y-t 10 nap alatt?

A film kedves történetét felidézve jut eszünkbe e gondolatmenet, időről időre hallva azokat a vezetőket, akik a mai fiatalok „megbízhatatlanságára”, „felületességére”, „szerénytelenségére” hivatkozva ismételt kudarcként élik meg, amikor egy mai fiatal munkavállaló (egy Y) látszólag valós indok nélkül még a próbaidő alatt felmond, és tovább áll. Mi lehet ennek a hátterében? Tényleg mindig a fiatalokkal van a baj? Talán nem csak. Lássuk, mik a legjellegzetesebb szarvashibák, amit egy vezető elkövethet! – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector