2015. július 31

Minden pályakezdő kincs

A pályakezdők az üzleti eredményekben is látható értékes tudást, friss szemléletet hozhatnak egy munkahelyre, mindezt azonban csak az igazán jó vezető tudja előhozni. A beilleszkedés a fiataloktól motiváltságot és elkötelezettséget, a csapattól nyitottságot kíván.
„Eleinte ódzkodtam attól, hogy friss diplomást vegyek fel – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Három szakszervezettel kötött megállapodást a MÁV egyes munkakörökben dolgozók béremeléséről

Három szakszervezettel kötött megállapodást a MÁV-Start Vasúti Személyszállítási Zrt., amelynek értelmében egyes stratégiai munkakörökben foglalkoztatottak külön díjazásra lesznek jogosultak - közölte a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) Szolidaritás.

Bővebben




Évtizedes bűntudat-generálás: árt-e a gyereknek, ha az anya munkába áll?

 Meglazul-e a biztonságos kötödés anya és gyermeke között, ha a kicsi bölcsődés lesz? A kutatások szerint ettől félnek a legjobban a munkába visszatérő anyák. De miben gyökerezik ez a szemlélet? Mit mond ma erről a pszichológia? A HVG cikkében ennek próbálnak utánajárni.

Bővebben




A munkaadók 84 százalékánál volt szabálytalanság

Összesen 1036 vállalkozást érintett a munkavállalók jogviszonyának rendezettségére irányuló akcióellenőrzés, amely a vizsgált munkáltatók 84 százalékánál tárt fel valamilyen munkaügyi jogsértést - derül ki az ellenőrzést végző Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztályának összefoglaló jelentéséből.

Bővebben




A munkabér fegyelmi hatályú csökkentése

A Munka díjazása című könyv második, bővített kiadásában dr. Kártyás Gábor még több gyakorlati kérdést tárgyal és bemutatja a munka díjazásával kapcsolatos legfontosabb bírói döntéseket is – olvasható a munajog.hu oldalán.

Bővebben




Botrányt kavart a szociális projekt

A hátrányos helyzetű, alulképzett emberek „kiszorított társadalmi helyzete és morális hozzáállása sajnos bonyolítja a helyzetet” - az ESZOSZ többek közt ezzel indokolja botrányt kavart szociális projektjének zökkenőit. A fizetések elmaradásáról azt mondták, a munkabéreket mindig kifizették, de júliusban „adminisztratív és informatikai problémák” adódtak – tudta meg a Népszabadság.

Bővebben




Júniusban nem változott a munkanélküliségi ráta az EU-ban

Júniusban az euróövezetben 31 ezerrel nőtt, az EU egészében 32 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma, a munkanélküliségi ráta azonban nem változott májushoz képest - közölte pénteken az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

Bővebben




Házi beteggondozás: az állam bekeményít

Bár a visszaélésekre hivatkozva az év elején már jelentősen megszigorította az egyedül élő időseknek támogatást adó házi segítségnyújtás igénybevételére vonatkozó feltételeket a kormány, jövő januártól újabb radikális változások várhatók: valamennyi gondozott idős ember gondozási szükségletét felül kell vizsgálni az év végéig. Lesz, akinek csak alacsony szintű ellátás, úgynevezett szociális segítés jár majd, amit szakképzetlenek is végezhetnek – tudta meg a Magyar Nemzet.

Bővebben




Precedenspert indított a Magyar Szakszervezeti Szövetség

A Magyar Szakszervezeti Szövetség az egyetlen szervezet, amelynek van bérfelzárkóztatási programja – jelentette ki Kordás László, a szervezet elnöke a Lánchíd Rádió reggeli műsorában.

Bővebben




A kisvállalkozásoknál dolgozók számíthatnak leginkább cafeteriára

„Az enyhe javulás ellenére a kkv-k több mint fele továbbra sem tervezi béren kívüli juttatással támogatni dolgozóit. Egyértelműen az étkezési hozzájárulás a legnépszerűbb juttatási forma, amit holtversenyben a munkába járás költségtérítése és a SZÉP Kártya követ. Míg a mikrovállalkozásoknál visszaesett, addig a kis-és középvállalkozásoknál erőteljesen nőtt a cafeteriát tervező cégek aránya” – derül ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi adataiból, melyet a VG Online ismertetett.

Bővebben