Több lány tanulhat tovább tudományos területen

Még több lány tanulhat tovább tudományos területen az első „+tervezem - Okosjövő lányoknak” projektnek köszönhetően, melynek célja, hogy szembeszálljon az előítéletekkel, és új perspektívákkal gazdagítsa a fiatal lányok pályaválasztásról való gondolkodását - tájékoztatták portálunkat.

Bővebben




A cipőnk árának két százalékát kapja csak meg a munkás

Európai szintű kampány indult az etikus cipőiparért, amelyben a szervezők azt kérik, válts cipőt – olvasható az afn.hir24.hu oldalán.

Bővebben




Mit a teendő, ha elfogyott az éves túlóra?

A törvény szerint a munkavállaló a munkaszerződése szerinti óraszámon felül is igénybe vehető munkavégzésre, egy bizonyos éves határig. Mi a teendő, ha ezt a határt év közben, akár már nyáron eléri a munkáltató? Aligha érdemes a korlátok tágítgatásában gondolkodni – olvasható az ado.hu-n.

Bővebben




A jogelőd jogsértése

A felperes közszolgálati jogviszonyban állt az I. rendű alperessel, és megbízták a hivatalvezetői feladatok ellátásával. 2006. október 16-án visszavonták vezetői megbízását, s mivel a felajánlott másik munkakört nem fogadta el, a munkáltató 2007. április 16-i hatállyal felmentéssel megszüntette közszolgálati jogviszonyát – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Sztrájk kezdődik a jövő héten a legnagyobb brit képtárban

Határozatlan idejű sztrájkot kezdenek augusztus 11-én a legnagyobb brit képtár, a londoni National Gallery dolgozói a szolgáltatások egy újabb részének küszöbön álló kiszervezése miatt.

Bővebben




Glattfelder: egy év alatt 20 ezer új munkahely jött létre az iparban

Egy év alatt több mint 20 ezer új munkahely jött létre az iparban Magyarországon, a júniusi adatok szerint - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán péntek reggel.

Bővebben




A magyar nők nyugellátása 15 százalékkal marad el férfiakétól

Életkoruktól függetlenül nyugdíjba mehetnek azok a nők, akiknek megvan a negyvenéves munkaviszonyuk. Ezzel a lehetőséggel mostanáig több mint 110 ezren éltek – írja a teol.hu.

Bővebben




Adókedvezményben részesülhetnek a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató munkáltatók

 Adókedvezményben részesülhetnek azok a munkáltatók, akik megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztatnak úgy, hogy a munkahelyeket és a szervezeti kultúrát ennek megfelelően alakítják ki – hívja fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium a TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 azonosítószámú, „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése” című kiemelt projektje keretében.

Bővebben




Népszavazás: 200 milliárd a tét

November 2-ig kell a szakszervezeteknek összegyűjteniük 200 ezer aláírást, hogy népszavazást lehessen tartani a férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásáról. A Magyar Szakszervezeti Szövetség és a Liga Szakszervezetek pozitív tapasztalatokról számoltak be, miközben a nyugdíjszakértő szerint az egész ötlet „nagy butaság”. A pártok között elkezdődött a sárdobálás – olvasható az ATV oldalán.

Bővebben




Kevés sofőrrel és sztrájkkal kell szembenéznie a Volánnak

Sztrájkra készül a szakszervezet, legalább 30-40%-os béremelés lenne a reális – mondják. Eközben túl kevés a sofőr, még több tucatra lenne szükség ahhoz, hogy pontosan tartani lehessen a menetrendet – írja az okpecs.hu.

Bővebben