Startlaphoz Csatlakozz!

Etikátlan munkahelyek

 Az ACCA, a Pénzügyi és Számviteli Szakemberek Nemzetközi Szervezetének friss kutatásában résztvevők 24 százaléka állította, hogy a vállalati etika rosszabbodott az előző évhez képest. Etikai problémával 22 százalékuk szembesült (Szlovákiában ez az arány 19%, Csehországban 17% volt). A közérdek, a munkáltatók érdeke valamint a személyes érdekek közti konfliktusuk általában a pénzügyi eredmények közlésével, adókötelezettség értékelésével valamint közbeszerzési szerződések feltételeivel és eljárásaival voltak kapcsolatosak – olvasható az mmonline.hu oldalán.

Bővebben




Az alacsony bérek miatt munkaerőhiány alakult ki a magyar kiskereskedelemben

Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Kálmán Olgával beszélgetett a magyar kiskereskedelemben kialakult munkaerőhiány okairól és következményeiről.

Bővebben




Ki fizeti az utazást?

Egyre többen költöznek a nagyvárosokból az agglomerációba, ami a munkába ingázók számát is jelentős mértékben növeli. Az utazás pedig pluszköltséget jelent, s kérdés, hogy mindez a munkáltatót vagy a munkavállalót terheli.

Bővebben




Kilátástalan nyugdíjasévek

Nyugodt öregkor? A magyar lakosság megtakarítási képességének és hajlandóságának ismeretében ez csak keveseknek jut majd osztályrészül. Becslések szerint egy átlagos nyugdíjasnak 30-40 millió forintot kellene félretennie ahhoz, hogy öregkorára ne csökkenjen életszínvonala – írja az mno.hu.

Bővebben




Álláskeresési támogatás: nincs kiterjesztő értelmezés

A társadalombiztosítási törvény szerinti álláskeresési támogatásban részesülők körét nem lehet kiterjesztően (a foglalkoztatási törvénytől eltérően) értelmezni – a Kúria eseti döntése a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Eljárás indult a fekete ruhában tiltakozó ápoló Ellen

A kamara szerint az ápolók helyzete miatt tiltakozó Sándor Mária megsértette az Etikai Kódexet azzal, hogy különböző fórumokon beszélt az egészségügyben uralkodó állapotokról – írja a HVG.

Bővebben




Példátlan a különbség a nők és a férfiak nyugdíjazásánál

Feltételekhez lehetne kötni a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjazását, illetve a nyugdíj összegének emelkedésével ösztönözni a további aktív éveket - mondta a finanszírozási problémák megoldási lehetőségeként Földiák András, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: egy többszörösen elrontott helyzetben próbálnak meg tenni valamit a népszavazási kezdeményezéssel.

Bővebben




Távolléti díj szabadság idejére

A felperes az elbocsátása után az elbocsátás előtti időszakra vonatkozó távolléti díjak megfizetésére kérte volt munkáltatóját. A Kúria jogesete a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




A nők és a férfiak közti bérezési különbségek európai kitekintésben és Magyarországon

 Európa szerte jellemző, hogy a nők keresetei elmaradnak a férfiak béreitől, kereseteitől. Ezen tények mögött néhány objektív tényező is megbúvik - mint a gyermeknevelés miatt kieső munkatapasztalat, az hogy a nők kevésbé vállalnak nehéz fizikai munkát, vagy a gyermeknevelés éveiben nem tudnak több műszakos, vagy éjszakai munkát vállalni, azonban igen sok esetben az előítéletek, és semmivel nem indokolható gyakorlat tapasztalható a megkülönböztetésben - írja dr. Soós Adrianna foglalkoztatási szakértő.

Bővebben




Nyelvvizsga vs. valódi nyelvtudás: nem a papír számít

 Az ipari parkban pályázott egy állásra – a gyerekekkel töltött két év után – egy logisztikai szakember. A szakmában jónak számít, a munka is tetszett volna neki, ám feltétel volt az angol nyelv társalgási szintű ismerete. Ennek híján nyolchónapos tanfolyamra iratkozott be a munkaügyi központnál. Mire sikeresen, napi nyolc-tíz órányi igen intenzív tanulás után levizsgázott, az állást természetesen már betöltötték. Az angolnak köszönhetően viszont nemsokáig kellett várni az újabb lehetőségre – írja a kemma.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector