Visszavonták az etikai eljárást a fekete ruhás nővér ellen

A Sándor Mária elleni etikai eljárást a mai nappal visszavonom – mondta a Népszava megkeresésére Balogh Zoltán. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnökét az elmúlt huszonnégy órában olyan támadások érték, amelyek szerinte komoly fenyegetettséget jelentettek számára.

Bővebben




A magyarok kivándorlása

A kivándorlást tervezők aránya 2005-ig alig változott, majd 2014-ig 5-6% között ingadozott. 2015 áprilisában a kivándorlást tervezők aránya duplájára ugrott az előző évekre jellemző szinthez képest, s 2015. júliusra is csak kismértékben csökkent - derül ki a Tárki friss felméréséből.

Bővebben




Így szervezhető meg a nyári ügyelet

 A nyár sok munkáltatónál a szabadságolások ideje, amikor jóval kevesebb az ellátandó feladat. Általában azonban valakinek akkor is helyt kell állnia az irodában, ha mindenki más a vízparton napozik. A munkajog.hu oldalán áttekintették, hogyan szervezhető meg a munkaidő az uborkaszezon alatt.

Bővebben




Munkabeszüntetésre készülnek Nagy-Britanniában a lengyel bevándorlók

Nagyszabású munkabeszüntetésre készülnek a Nagy-Britanniában élő lengyel bevándorlók. A tiltakozással arra akarják felhívni a figyelmet, hogy kezd betelni a pohár náluk, amiért a brit vezetés gyakran a bevándorlókat hibáztatja a szigetország problémáiért – tudta meg a Népszabadság.

Bővebben




A PDSZ elutasítja a Nemzeti Pedagógus Kar etikai kódexének tervezetét

 A PDSZ Országos Választmánya egyhangú szavazással elutasította a Nemzeti Pedagógus Kar által kidolgozott etikaikódex-tervezetet, és erre kéri a közoktatásban dolgozó más szakmai és szakmai-érdekvédelmi szervezeteket is.

Bővebben




Etikai vizsgálat: az államtitkárhoz fordult a fekete ruhás ápolónő

Az etikai vizsgálat nyomán kiszabható büntetési tételek széles skálán mozognak, súlyosabb esetben Sándor Mária hivatásának gyakorlását is megakadályozhatják.

Bővebben




Több tízezer fiatal brit is rosszul járhat a bevándorlás szigorításával

 Több tízezer fiatal brit eleshet a szociális ellátások egy részétől és az adókedvezményektől a brit kormány  azon tervei miatt, hogy visszaszorítsák az Európai Unió többi országából érkező bevándorlók számát.

Bővebben




Az ingyen túlmunka

A munkáltató kifejezett utasítása ellenére végzett munka időtartama nem minősülhet díjazásra jogosító rendkívüli munkaidőnek akkor sem, ha az a munkáltató érdekében történt – a Kúria eseti döntése az ugyvedvilag.hu-n.

Bővebben




Jogilag aggályos etikai kódex?

Jogi és alkotmányossági aggályokat emlegetnek a pedagógus-szakszervezetek a tanári etikai kódex napokban elkészült tervezete kapcsán. Az októberig véleményezhető szabályzat többek közt előírja, hogy a pedagógus kerülje a szenvedélybetegségeket, küzdjön a kiégés ellen, magánéleti gondjait ne vigye a tanítványai közé, és külső megjelenésével is fejezze ki hivatása rangját. A szülők képviselete ugyanakkor megtiltaná azt is, hogy a tanárok számla nélkül korrepetáljanak, vagy pénzt szedjenek be a diákoktól – olvasható az mno.hu cikkében.

Bővebben




Negyvenezres nyugdíjon tengődhetnek az idősek 2050-ben

 Hazai szakértők szerint a következő generációknak fel kell készülniük arra, hogy vagy gondoskodnak több tízmilliós megtakarításról, vagy be kell érniük a jelenlegi 116 ezer forintos nyugdíj akár harmadával, vagyis alig 40 ezer forinttal 2050 környékén – írja a Blikk.

Bővebben