Startlaphoz Csatlakozz!

A fiatalokat számos kérdés foglalkoztathatja a munka világával kapcsolatban

Munkajogi morzsák pályakezdőknek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 20. kedd, 14:36
 
A munkaerőpiacra lépés előtt álló fiatalokat számos kérdés foglalkoztathatja a munka világával kapcsolatban, hiszen a szabadabb egyetemi és főiskolai mindennapokból egy sokkal kötöttebb világba kerülnek, ha munkába állnak. Az ösztöndíj és a szülői támogatás után megélhetésük alapját a munkával megszerzett keresményük fogja képezni. Tapasztalat nélkül, a megfelelő információk és tájékozottság hiányában, valamint a munkáltatói igényeknek általában kiszolgáltatva, pályakezdőként komoly hátrányok, sérelmek érhetik őket. Egy egyetemi karriernapon elhangzott kérdésekből szemezgetve adott ízelítőt a munkajog.hu arról, hogy a pályakezdő fiatalok mire kíváncsiak leginkább a munkajog világából.

   A munkáltatót és a munkavállalót egyaránt terhelő tájékoztatási kötelezettség körében a gyakorlatban a legtöbb probléma azzal kapcsolatban merül fel, hogy hol az a határ, ameddig a munkáltató érdeklődhet, információkat kérhet, illetve a munkavállaló köteles a rá vonatkozó tényekről, körülményekről tájékoztatást adni.
 
   Ez a kérdés érdekelte azt a fiatalt is, aki epilepsziás megbetegedésben szenved, de gyógyszeres kezeléssel teljesen tünetmentes. Irodai munkakörben szeretne elhelyezkedni, de tanácstalan, hogy köteles-e a betegségéről beszámolni a munkáltatónak, és ha igen, mikor kell ezt megtennie (már az állásinterjún, vagy csak munkába állást követően, a munkaviszony elején). Továbbá tartott attól is, hogy érheti-e őt betegsége miatt bármifajta retorzió, hátrányos megkülönböztetés. A válasznál a tájékoztatási kötelezettség, mint munkajogi alapelv törvényi meghatározása a kiindulópont, ugyanis a felek olyan tényről, adatról, körülményről kötelesek tájékoztatást adni, amely a munkaviszony létesítése, a Munka Törvénykönyvében meghatározott jogok gyakorlása és a kötelezettségek teljesítése szempontjából lényeges.
 
   Másrészt a munkáltató a munkavállalót csak olyan munkára alkalmazhatja, amely testi alkatára vagy fejlettségére tekintettel rá hátrányos következményekkel nem jár. Tehát, ha az adott munkakör munkavégzési körülményei negatívan hatnak az epilepsziás megbetegedésre, vagy ha a betegség az adott munkakörhöz megkövetelt egészségügyi alkalmasságot kizárja, akkor egyrészt a munkáltató köteles tájékoztatást adni a munkakör betöltéséhez szükséges egészségügyi követelményekről, és tájékozódni e körülményekről, másrészt a munkavállaló sem hallgathatja el betegségét.
 
   Legkésőbb azonban a munkáltatót kötelezően terhelő munkaköri alkalmassági vizsgálatkor fény derül a munkavállaló betegségére, hiszen a vizsgálatot végző orvos a jogszabály által rendszeresített munkavállalói egészségügyi törzslap kitöltéséhez feltérképezi a munkavállaló betegségeit. Ha a munkavállalót betegsége miatt indokolatlan és hátrányos megkülönböztetés éri, akár közvetett módon, az az egyenlő bánásmód követelményének megsértését jelenti.
 
   Egy másik pályakezdő épp a próbanapjáról érkezett. Bár tisztában volt vele, hogy ez jogellenes, és hogy képességeinek, az adott munkakörre vonatkozó alkalmasságának munkáltatói felmérésére jogszerű intézményként a próbaidő szolgálna, de azt is közölte, hogy jelenlegi helyzetében nincs más választása.
 
   Beszámolt arról, hogy ilyen és ehhez hasonló tiltott intézmények bevállalása nélkül a legtöbb potenciális munkáltató szóba sem áll vele. Pedig a munkaszerződés és bejelentés nélküli foglalkoztatás esetén a jog is a munkavállalót védi. A munkaszerződés írásba foglalásának elmaradása miatt, amely kötelezettség a munkáltatót terheli, a munkaviszony érvénytelenségére a munkavállaló a munkába lépést követő 30 napon belül hivatkozhat, és bírósághoz fordulhat.
 
   Ha a munkáltató nem küszöböli ki az érvénytelenség okát, és nem foglalja írásba a munkaszerződést, köteles a munkaviszonyt haladéktalanul, azonnali hatállyal megszüntetni és a munkavállalónak a munkáltatói felmondás esetén járó távolléti díjat megfizetni (a rövid tartamú foglalkoztatás miatt a végkielégítés fizetésének kötelezettsége nem merül fel). Továbbá a munkáltatóra egy munkaügyi ellenőrzés során ezen szabályszegés miatt súlyos hátrányos jogkövetkezmények is várnak (munkaügyi bírság, állami támogatásokból való kizárás). A pályakezdő fiatal találkozott már olyan munkáltatóval is, aki a 3 hónap próbaidőt is próbanapként kezelte, tehát a foglalkoztatásra munkaszerződés és adóhatósági bejelentés nélkül került sor.
 
   További problémaként számolt be arról, hogy pályakezdőként gyakran találkozik azzal a munkáltatói ajánlattal, hogy a munkaszerződésben a felek a mindenkori kötelező legkisebb munkabért határozzák meg alapbérként, és a munkáltató ezen összeg után fizeti meg a közterheket, ugyanakkor a tényleges munkabér minimálbéren felüli részét – amely magas képzettséget igénylő munkakörökben pályakezdőként is gyakran még egyszer ekkora összegre rúg – a munkáltató „zsebbe fizeti”. Ezen különbözeti összeg után tehát a munkáltató a járulékokat és az egyéb közterheket, a munkavállaló pedig a személyi jövedelemadót nem fizeti meg.
 
   Munkajogi szabályt nem szeg a munkáltató, hiszen alapbérként a kötelező legkisebb munkabért megfizeti. Viszont a munkajogban is számos kihatása lehet a szerződésben rögzített és a ténylegesen fizetett munkabér közötti különbségnek, hiszen például a távolléti díj vagy a táppénz összege a munkaszerződésben szereplő alapbér alapulvételével kerül kiszámításra. Ugyanakkor számos tényleges társadalombiztosítási és adójogi szabályszegés történik, amely nemcsak a munkáltatóra, de a munkavállalóra nézve is szankciókkal járhat. 
 
   Természetesen nem képezi vita tárgyát, hogy pályakezdőként tapasztalat és gyakorlat nélkül, sokkal nehezebb elnyerni egy állást. Azonban nem lehetetlen, sőt a jogszabályi előírásokat betartva is lehetséges. Ezen felül hosszú távon minden bizonnyal kifizetődőbb egy olyan munkáltatóval való együttműködés, aki már a kezdetekkor fair módon jár el.
 
Forrás: munkajog.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Munkajogi morzsák pályakezdőknek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector