Startlaphoz Csatlakozz!

34 ezer alkalmazott helyett 45-50 ezer alkalmazottjától válhat meg a gyártó

Még több embert bocsát el a Hewlett-Packard

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 23. péntek, 11:19

Az eredetileg tervezett 34 ezer alkalmazott helyett 45-50 ezer alkalmazottjától válhat meg a Hewlett-Packard (HP) technológiai gyártó, mire befejeződik a vállalat átszervezése - jelentette be a HP csütörtökön.

    A HP nagyjából 317 ezer embernek adott munkát világszerte 2013-ban. 2011-ben, a vállalati átszervezés kezdetén úgy számoltak, hogy 27 ezer embert kell leépíteniük, majd 2013-ban 34 ezerre emelkedett ez a szám. A vállalat csütörtöki negyedéves jelentésében pedig tovább bővült az állásukat elvesztők köre.

    Az átszervezés Meg Whitman vezérigazgató nevéhez kötődik, aki javítani szeretne a HP profitmutatóin. A vezérigazgató a mostani negyedéves jelentés kapcsán is hangsúlyozta, hogy menetrend szerint halad az átszervezés. Az elbocsátásra várók száma azért nő, mert a HP újabb és újabb területeket talál, amelyeket „áramvonalasíthat”.

    A technológiai gyártó próbál elmozdulni a személyi számítógépek (PC) piaca felől a számítástechnikai eszközök és a hálózati felszerelések fele. A piaci elemzők azonban nincsenek teljesen meggyőződve, hogy minden elbocsátás emiatt történik, egyesek szerint csak romlanak a HP üzleti kilátásai, és előre csökkenti a költségeit.

    Az április 30-án zárult második pénzügyi negyedévben 27,3 milliárd dollár bevétele volt a vállalatnak, éves szinten 1 százalékkal csökkent. A HP profitja 1,27 milliárd dollár volt, egy évvel korábban csak 1,08 milliárddollár.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Még több embert bocsát el a Hewlett-Packard.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector