Startlaphoz Csatlakozz!

Az első gyermek vállalásakor még kevésbé játszanak szerepet az anyagiak?

Emelnék a a két gyermeket nevelők családi adókedvezményét

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 25. vasárnap, 07:06

Jelentősen emelkedhet a két gyermeket nevelők családi kedvezménye, a jelenlegi húszezer forint helyett havonta akár negyven-ötvenezer forint körüli összeg is megmaradhat náluk – értesült a Magyar Nemzet. A lépés több mint 350 ezer szülőt érinthetne.

   Számottevően megemelhetik a két gyermeket nevelő szülők családi adókedvezményét – értesült szakmai körökből a Magyar Nemzet. Jelenleg egy gyermek után havonta tízezer forinttal csökkenthető a közteher, kettő után kétszer tíz-, azaz húszezer forinttal, míg három vagy több utód nevelésekor gyermekenként 33 ezer forintos mérséklés érvényesíthető. Úgy tudjuk, egyes kormánypárti elképzelések szerint a kétgyermekes kedvezményt úgy emelnék meg, hogy annak összege megközelítse a nagycsaládosoknak egy-egy gyermek után járó enyhítés nagyságát. Mindez azt jelenti, hogy a jövőben egy gyermek után havonta akár 20-25 ezer forintot is igénybe vehetnének a két utódról gondoskodó szülők. Azaz: a jelenlegi húszezer forint helyett havonta negyven-ötvenezer forint körüli összeg is megmaradhat ennél a körnél.
 
   A korábbi adatok alapján megbecsülhető, hogy a szülők mekkora csoportjának helyzete fordulna jobbra, ha az elképzelést valóra váltanák. A tavalyi adóbevallások szerint 2012-ben nagyjából 387 ezer személy érvényesített családi kedvezményt két gyermek után. Az emelésről szóló elgondolás  illeszkedik a gyermeknevelés anyagi támogatásának szociológiai, adóügyi és más megfontolásaihoz, tapasztalataihoz.
 
   Bizonyos felfogások szerint az első gyermek vállalásakor rendszerint még kevésbé játszanak szerepet az anyagiak. A második gyermek felnevelésének elhatározásakor azonban sokan részletes számolgatásba kezdenek arról, futja-e a fizetésükből két gyermek gondos iskoláztatására, a megfelelő életkörülmények biztosítására. Eszerint a nagyobb összegű állami segítség nyomán könnyebben hozhatják meg döntésüket azok, akik fontolgatják a család bővítését.
 
   Mindezek mellett sokan egyetértenek abban is, hogy lényeges feladat a három- és többgyermekesek támogatása – a mostani, gyermekenként 33 ezer forintos havi összeg az anyagi kérdéseket akár zárójelbe is teheti. Különösen január elseje óta, hiszen az év elejétől a személyi jövedelemadó mellett a járulékot is csökkentheti a kedvezmény.

Forrás: Magyar Nemzet
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Emelnék a a két gyermeket nevelők családi adókedvezményét.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector