Startlaphoz Csatlakozz!

600 és 1500 forint közötti órabér

Melyik diákmunka mennyit fizet?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 26. hétfő, 18:29

A fizetés mértékén kívül másról is tájékozódnod kell, ha diákmunkát vállalnál. Az egyszerűbb irodai munkák mellett a nyári fesztiválokon, strandokon is szívesen dolgoznak a vakáció idején a diákok – írja a Femina.

   A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége - DiákÉsz - szakemberei azt tanácsolják, hogy lehetőség szerint iskolaszövetkezeten keresztül vállaljanak munkát.
 
   A DiákÉsz az MTI-hez eljuttatott összegzésében kiemelte: az iskolaszövetkezeti keret biztonságot nyújt, a diákok mindenképpen megkapják a ledolgozott órák után járó fizetésüket.
 
   A munkavállalás alapfeltétele, hogy nappali tagozatos jogviszonyuk legyen. A 18 évnél fiatalabbak csak szülői engedéllyel vállalhatnak munkát, közülük a 15-16 évesek csak szünidőben dolgozhatnak - írták.
 
   Felhívták a figyelmet arra, hogy a diákok aláírt munkaszerződés nélkül ne kezdjenek hozzá a munkavégzéshez. Abban szerepelnie kell a munkakörnek, a munkavégzés helyszínének és a munkabérnek.
 
   A cégek pontos, megfelelő minőségű munkát várnak el a diákoktól is, így fontos, hogy a tanulónak megfelelő legyen a hozzáállása. Probléma esetén az iskolaszövetkezethez lehet és kell fordulni.
 
Mennyi a fizetés?
 
   Budapesten általában magasabbak a bérek, mint vidéken. A minimálbért mindenképpen megkapják a diákok, ez jelenleg bruttó 584 forint óránként - ebből 16% személyi jövedelemadót vonnak le. A könnyű fizikai munkáért általában bruttó 584-650 forint órabér jár, egy programozási, fejlesztői munkáért akár bruttó 1400-1500 forintot is adhatnak óránként.
 
Miből választhatsz?
 
  Az év közben végezhető munkalehetőségek nyárra szezonális tevékenységekkel bővülnek, több cégnél a szabadságolások idejére alkalmaznak diákokat.
 
   A tapasztalatok azt mutatják, hogy kelendőek az egyszerűbb irodai és a mozis munkák, nyáron fesztiválokon, strandokon is szívesen dolgoznak a diákok, hiszen munka után szórakozásra is van lehetőség. A lányok kedvelik a hostessfeladatokat is.
 
   Ma a gyorséttermi munka a legkevésbé népszerű, illetve a szórólapozás, pedig az előbbi a folyamatos munkavégzésre lehet jó opció, az utóbbi pedig azoknak, akik csak alkalomszerűen tudnak vállalni egy-egy napot. Kevésbé keresettek a telefonos munkák is. 
 
Forrás: Femina

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Melyik diákmunka mennyit fizet?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector