Startlaphoz Csatlakozz!

Felmérések szerint a fiatal párok két-három gyereket szeretnének

Családbarát vállalat díjat hirdet a Három királyfi, Három Királylány Mozgalom

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 27. kedd, 17:09

Családbarát vállalat díjat hirdet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. Az elismerést azok a cégek nyerhetik el, amelyek vállalják, hogy elősegítik a családbarát szemlélet kialakítását, és ezt a szellemiséget beépítik a cég stratégiájába is - közölte Székely András, a mozgalom vezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

    A Kopp Mária orvos, a Népesedési Kerekasztal szervezője által öt éve alapított civil szervezet abban kíván szerepet vállalni, hogy a tervezett gyerekek megszülethessenek Magyarországon. Társkereső programjaikkal, a munka és a család egyensúlyának fontosságát hangsúlyozó pályázataikkal, a kormányzatoknak tett szakmai javaslataikkal azt akarják elérni, hogy a fiatalok bátrabban merjenek gyerekeket vállalni.

    Felmérések szerint a fiatal párok két-három gyereket szeretnének, ám végül átlagosan mindössze 1,3 gyermek születik meg a kapcsolatokból.

    A mozgalom most másodjára kiírt pályázatát három kategóriában hirdették meg: kis-, közép- és nagyvállalatoknak. A nyertesek a következő évben használhatják a Családbarát vállalat elismerés logóját.

    A díj hasonló a szociális államtitkárság által évente meghirdetett Családbarát munkahely elismeréshez, de a kormányzati pályázat elsősorban a munkahelyek elért teljesítményét, objektív mutatóit értékeli, míg a mozgalom által díjazott cégek annál tágabb célt, a társadalmi szemlélet, gondolkodás és közbeszéd formálását vállalják - ismertette Székely András.

    A mozgalom vezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy a családbarát munkahelyi környezet olyan tényező, amely hasznot hozhat az adott cégeknek, szavai szerint a munkavállaló lelki és fizikai egyensúlya a vállalat gazdasági sikereiben is mérhető.

    Pályázni szeptember 15-ig lehet, de a programon indulni kívánóknak június 20-ig regisztrálniuk kell.

    Újvári Enikő a mozgalom képviseletében bemutatta a balansz.info honlapot, amelynek célja, hogy szakemberek közreműködésével elősegítsék a magánélet és a munka összehangolását.

    Tájékoztatása szerint a honlapnak két célcsoportja van, a munkaadóknak és a munkavállalóknak kívánnak tanácsokat adni. Előbbieknek egy hosszú „ötletlistát” is összeállítottak arról, milyen családbarát intézkedéseket tudnának bevezetni a cégüknél. Hozzátette: a „humánus működés” nem elsősorban pénzkérdés, inkább vezetői hozzáállást jelent.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Családbarát vállalat díjat hirdet a Három királyfi, Három Királylány Mozgalom.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector