Startlaphoz Csatlakozz!

Havi 6000 és 17 200 forint közötti havi összeg

Az érintett 91 ezer ember közül eddig több mint 80 ezren részesültek szociális bérpótlékban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 29. csütörtök, 09:16

Az érintett 91 ezer ember közül eddig több mint 80 ezren részesültek csaknem 2,5 milliárd forint értékben a kormány által tavaly decemberben elfogadott szociális bérpótlékban - írta csütörtökön a Magyar Nemzet.

    A lap ismerteti: a szociális és családügyi államtitkárság adatai szerint az év első három hónapjában a legtöbben, 32,9 ezren az önkormányzatok által fenntartott intézményekben jutottak hozzá a 6000 és 17 200 forint közötti havi összeghez, nekik összesen egymilliárd forintot fizettek ki. 

    A nem állami fenntartású intézményekben dolgozók közül több mint 24 ezren kaptak eddig bérpótlékot 772 millió forint értékben, míg a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság 23 ezer munkavállalója 624,5 millió forintban részesült. Az ágazatban dolgozók először márciusban kapták kézhez emelt bérüket, januárig visszamenőleg.

    A cikk szerint azok sem esnek el a nekik megítélt összegtől, akik még nem kapták meg a juttatást, mivel a fenntartónak hivatalból kötelessége igényelni munkavállalói számára a bérpótlékot. 

    Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere tavaly decemberben jelentette be, hogy a szociális, a gyermekvédelmi és gyermekjóléti ágazatban dolgozók 11,8 milliárd forint többletforrás biztosításával bérpótlékot kapnak 2014-től. A 73 ezer szakdolgozó és körülbelül 20 ezer technikai munkatárs bruttó bére így 5,4–11,4 százalékkal emelkedhet - emlékeztetett az újság.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az érintett 91 ezer ember közül eddig több mint 80 ezren részesültek szociális bérpótlékban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector