Startlaphoz Csatlakozz!

Közvetlen Értékesítők Szövetsége:

Erősíteni kell a vállalkozási-önfoglalkoztatási kedvet Magyarországon

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 29. csütörtök, 15:23

Erősíteni kell a vállalkozási-önfoglalkoztatási kedvet Magyarországon a Közvetlen Értékesítők Szövetsége (DSA) szerint, az önfoglalkoztatás a magyar gazdaságban a jelenleginél nagyobb súlyt képviselhetne - mondta a szövetség elnöke sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

    Sztruhala Szilveszter hangsúlyozta: jelenleg a közvetlen értékesítési ágazatban közel 900 ezer ember dolgozik, akik 50 milliárd forintos forgalmat értek el tavaly. Az iparágban becslések szerint 11 millióan dolgoznak Európában, 90 millióan globálisan, a számuk világszerte évről-évre emelkedik. Ismertetése szerint a szövetségnek 13 tagvállalata van Magyarországon, akik a közvetlen értékesítés iparág 70 százalékát fedik le, tavaly 500 ezer embernek biztosítottak pénzkereseti vagy vállalkozás indítási lehetőséget. Az önfoglalkoztatás a nők foglalkoztatásának elősegítésében is fontos szerepet játszik. Szólt arról is, hogy az ágazatban léteznek "kalóz" cégek is, akik a jogszabályok figyelmen kívül hagyásával megkárosítják a fogyasztókat, a szövetség elhatárolódik ezektől a szereplőktől. Tagjaik az európai szövetség által kidolgozott etikai kódex iránymutatásainak betartásával dolgoznak a fogyasztók megelégedettségét szem előtt tartva, probléma esetén a szövetség etikai bizottsága is segítséget nyújt. A szövetség célja a negatív jelenségek megelőzése, kiszűrése, és a piac tisztulása - mondta.

    A sajtótájékoztatón bemutatták a GfK piackutató legfrissebb nemzetközi és hazai foglakoztatás-önfoglalkoztatás helyzetét vizsgáló kutatását, amelyet 24 országban, 26 ezer 14-99 éves megkérdezésével 2013-ban készítettek.

    Bacher János, a GfK munkatársának ismertetése szerint Magyarországon a globális átlag 70 százalékhoz képest csak 53 százaléknak pozitív a véleménye az önfoglalkoztatásról, 40 százaléknak pedig negatív. Az egy évvel korábbi kutatás szerint 47 százalék volt a pozitív vélemény aránya. Némi javulás van a vállalkozói lét megítéléséről, de még Magyarországon a legrosszabb a 24 ország közül - mutatott rá.

    Az alkalmazási formára ösztönző tényezők között a függetlenséget említette a válaszadók közel 40 százaléka, míg 38 százalék az önmegvalósítást emelte ki. A megkérdezettek döntő többségét a csődtől való félelem tartja vissza a vállalkozás indításától. A válaszadók 46 százaléka szerint központi hitelek, pénzügyi támogatások segítenék leginkább őket az elindulásban, 16 százalék a képzések, oktatások megléte, míg 22 százalék a megfelelő családi, támogatói háttér esetén látná elképzelhetőnek a vállalkozásindítást - ismertette. 

    A 20 éve alakult szövetségnek 13 tagcége van, az ACN Communication Hungary Kft., Amway Hungaria Marketing Kft., Avon Cosmetics Hungary Kft., Flavon Group Kereskedelmi Kft., GNLD International Kft., Herbalife Hungary Kft., M Clean Future Hungary Kft., Nikken UK Ltd., Nu Skin Enterprises Magyarország Kft., Oriflame Hungary Kft., Sunrider Hungary Kft., Tiens Hungary Kft. és a Zepter International Ungarn Kft. Az elnök közlése szerint tagcégeik közel 7,5 milliárd forint adóbefizetést teljesítettek az elmúlt öt évben.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Erősíteni kell a vállalkozási-önfoglalkoztatási kedvet Magyarországon.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector