Startlaphoz Csatlakozz!

Nem fizetetnek az uniós projekt keretében zajló munkákat végző kisvállalkozásoknak

Ultimátumot kaptak a mentők

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 02. hétfő, 15:22

 Lassan valamiféle ellátásra szorulnak azok a mentőszolgálatnak dolgozó kisvállalkozók is, akik a 22 új mentőállomás megépítését, illetve a már létező 60 felújítását végzik. Az Országos Mentőszolgálat ugyanis eddig nem fizetett az uniós projekt keretében zajló munkákat végző kisvállalkozásoknak – írja a Népszabadság.

    Még az ígért előleghez sem jutott hozzá az építési terveket készítő mérnöki iroda, illetve számtalan kisvállalkozás, köztük fűtésszerelők, építési vállalkozók.
 
   Úgy tudjuk, közülük az elmúlt hetekben többen is ultimátumot adtak az OMSZ vezetőinek, mondván: levonulnak a tucatnyi munkaterületről, ha nem jutnak hozzá a pénzükhöz. Mások a szerződésben vállalt előleg elmaradása miatt azt írták: nem tudják tartani a befejezésre vállalt határidőt. Így például a központi mentőirányításra szolgáló helyiségek kialakítása, megépítése sem fejeződött be az eredetileg május végére tervezett időpontra. Az ország számos pontján a felújítások idejére albérletbe költöztettek jó néhány mentőállomást, s bár az új helyiségek javarészt még nincsenek készen, a bérletek is lejártak.
 
   A Népszabadság több érintett vállalkozást is megkeresett, ám egyikük sem akart névvel nyilatkozni. Többen azt mondták: nagyon nehéz helyzetben vannak, mert jelentős összegekkel tartoznak nekik, s miután eddig egyetlen fillért sem kaptak, veszélybe került a vállalkozásuk is, csakhogy a nyilvánosság miatt elveszthetik az állami megrendeléseiket. Lapunk megkereste az OMSZ sajtóosztályát is. Kérdéseinkre – miért nem fizetnek; hány vállalkozónak tartozik a mentőszolgálat és pontosan mekkora összeggel; milyen stratégiájuk van a helyzet menedzselésére – mindössze azt írták: „Információink szerint a kifizetések a vonatkozó szabályozásnak megfelelően folyamatban vannak, a közreműködő hatóság az érintett vállalkozókkal történő egyeztetések, pontosítások alapján indítja az utalásokat”.
 
   Hogy ez pontosan mit is jelent, mivel jár, mikor kerülhet a vállalkozások számlájára a munkadíj, azt nem tudjuk, de az érintett vállalkozók közül többen is jelezték, hogy miután a Népszabadság érdeklődött a projekt visszásságaival kapcsolatban az OMSZ-nél, sorra hívták őket egyeztető megbeszélésre, ám annak tartalmáról nem beszélhetnek, mert azt mondták nekik, hogy ez üzleti titok. Tavaly június 15-én az EU-s fejlesztések nyílt napján népszerűsítette a mentőállomásokkal kapcsolatos programot Csepreghy Nándor, a fejlesztési tárca helyettes államtitkára és Burány Béla, az OMSZ főigazgatója.
 
   Akkor azt mondták: a 22 új mentőállomás építése 2013 végén kezdődik, és ha a fagyok hátráltatják is a kültéri munkálatokat, 2014 tavaszára-nyarára minden bizonnyal elkészülnek. A fejlesztéssel párhuzamosan nagyszabású eszközbeszerzés is zajlik. A mentőállomásokmindegyike felszerelve, kétmentőautóval áll majd szolgálatba. Az autók közül az egyik 24, míg a másik 12 órás készenlétben állmajd az alábbi újmentőállomásokon: Aba, Aggtelek, Bábolna, Bátaszék, Böhönye, Igal, Jánoshalma, Jászboldogháza, Kadarkút, Kölcse, Kötelek, Krasznokvajda, Mezőberény, Pécsvárad, Sárospatak, Sásd, Söjtör, Szentlőrinc, Tiszaadony, Tótkomlós, Veszprémvarsány, Zalalövő. A hatvan régebbi mentőállomáson felújításra készültek: a fűtésrendszer korszerűsítésére, a nyílászárók cseréjére, mentőautó-mosó, öltözők kialakítására, az épület külső hőszigetelésének korszerűsítésére.
 
Forrás: Népszabadság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ultimátumot kaptak a mentők.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector