Startlaphoz Csatlakozz!

Se gyakorlat, se tapasztalat

Pályakezdők reménytelensége

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 04. szerda, 09:22

Amíg tanul valaki, dolgozni szeretne, aztán, ha befejezte tanulmányait, nehezen helyezkedik el. Állandó probléma a pályakezdő fiatalok munkahelyhez juttatása. Jobb híján különböző támogatásoknak köszönhető képzéseken szerezhetnek szakmát, aki pedig állást talál, annak foglalkoztatását a munkáltató számára biztosított bér- és járulékkedvezményekkel segítik – írja a hir6.hu.
 
   Munkahely – egy olyan „misztikus" valami, amit nem könnyű megszerezni, de nagyon könnyű elveszíteni. Ha valakinek van munkahelye, igyekszik körömszakadtáig megőrizni, aki pedig elveszíti, gyakran kétségbe esik, hiszen a léte kerülhet veszélybe.
 
   Hiába a szakképzettség, a diploma, a tapasztalat, hiába fiatal valaki vagy idős -  a munkaszerzés nem könnyű dolog. Fokozottan nehéz a helyzete a pályakezdőknek, hiszen nincs tapasztalatuk, nem sajátították még el a munkavégzés során elvárt szabályokat, nehezen alkalmazzák őket a munkaadók.
 
   - Békés megyében 2400 körül van az állást kereső pályakezdő fiatalok száma, az összes munkanélküliek 13%-át teszik ki. Ebben az időszakban csökken a számuk, majd az iskola befejezésével erőteljesen növekszik. Probléma ennek a helyzetnek a kezelése, és mindent meg kell tenni azért, hogy munkához juttassuk őket – mondta dr. Nagy Ágnes, a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója.
 
   Hozzátette: uniós forrásból folyamatosan képzéseket szerveznek a pályakezdő fiataloknak, főként a képzettség nélkülieknek. A cél az, hogy iskolarendszeren belül tanuljanak, és azok, akik szakmával nem rendelkeznek, megszerezhessék azt, hiszen legtöbbször a munkanélküliség oka a szakképzettség hiánya.
 
   - Az a cél, hogy a pályakezdőket munkahelyhez juttassuk, ahol a gyakorlatot, munkatapasztalatot megszerezhetik – tudatta dr. Nagy Ágnes.
 
   Annak a munkáltatónak, amelyik pályakezdő fiatalt foglalkoztat, bér- és járulékkedvezményt biztosítanak, amennyiben kérelmezi azt, megfelel a feltételeknek, és vállalja a fiatal foglalkoztatását.
 
   Hamarosan vége a tanévnek, kikerülnek az iskolapadból az érettségit, szakmunkásvizsgát, technikusi vizsgát tett, diplomát szerzett fiatalok, akik dolgoznának, ha lenne hol, tanulnának, ha lenne mit. A szakemberek azt javasolják nekik, keressék fel a helyileg illetékes munkaügyi központot, és kérjenek segítséget az ott dolgozóktól.
 
Forrás: hir6.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Pályakezdők reménytelensége.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector