Startlaphoz Csatlakozz!

Tagállamoknak szóló ajánlások

Biztonságosabb munkahelyek, kevesebb táppénz

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 07. szombat, 07:01

Évente hat millió uniós polgár szenved munkahelyi balesetet, és négyezren halnak meg munkavégzés közben. Bár halálos balesetek elsősorban bányákban, építkezésekben, az utakon következnek be, a különböző munkahelyi ártalmak az íróasztal mellett ülőket is fenyegetik. Andor László, az unió foglalkoztatási biztosa már eddig is több előterjesztést tett a munkahelyi stressz és más ártalmak mérséklése, a munkabiztonság növelése érdekében. Péntek délután a munkaegészségügyre és biztonságra vonatkozó új bizottsági kezdeményezést, az úgynevezett stratégiai keretet ismertette – írja a Népszava.

   Az új stratégia a 2014 és 2020 közti időszakra összegzi a tagállamoknak szóló ajánlásokat. Három pillérre épül: a „hagyományos” munkahelyi balesetek és megbetegedések megelőzésére, a mostanában belépő új technológiák hasonló kockázatainak prevenciójára, és az idős munkavállalók sajátos problémáira.
 
   Andor László különösen fontosnak nevezte, hogy a kevesebb dolgozót foglalkoztató munkahelyeken is jobban odafigyeljenek az egészséges környezetre és a balesetek megelőzésére. Ez a vállalkozások érdeke is, hiszen a hiányzások a bevételt, az eredményességet csökkentik. A balesetek miatti hiányzás már az elmúlt években is csökkent. Bár – s ezt a tudósító teszi hozzá – Magyarországon például a táppénz igénybevételétől való tartózkodás sokszor nem a gyors gyógyulás, hanem a munkahely elvesztésétől való félelem következménye.
 
   Tudósítói kérdésként elhangzott a sajtó tájékozatón, hogy vajon az ipar ellenállása miatt nem született uniós jogszabály, csak stratégiai keret papír? A magyar biztos diplomatikusan úgy válaszolt, hogy ebben a bizottsági ciklusban ez készült el, de a következő Európai Bizottság – ha úgy akarja – jogszabályi szinten folytathatja a munkahelyi egészség és biztonság megerősítését.
 
Forrás: Népszava

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Biztonságosabb munkahelyek, kevesebb táppénz.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector