Startlaphoz Csatlakozz!

Délutáni szieszta?

Ennyit és így kellene pihenni a tökéletes munkavégzéshez

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 07. szombat, 15:48
 
A munkaidő jó beosztása és a megfelelő alvásmennyiség talán a két legfontosabb dolog ahhoz, hogy napról napra száz százalékot adjunk ki magunkból munkahelyünkön. Ezekről a tevékenységekről készültek olyan kutatások, melyek eredményeit érdemes megfogadni – írja a HVG.
 
   A témában több kutatást is röviden összegző Science of Us cikkéből kiderül, hogy a munkahelyeken a megfelelő pihenés kapcsán az irodai dolgozók és kreatív munkát végzők körében is hasonlóak a tapasztalatok. A hivatkozott irodalmak szerint ahhoz hogy kipihenten menjünk dolgozni, átlagosan 8 óra alvás szükséges, munkahelyünkön pedig az a legideálisabb, ha 90 perces blokkokra osztjuk feladataink elvégzését.
 
   A koncentrált munkával végzett másfél órás szakaszok között 15, maximum 20 percet pihenjünk, ez zenehallgatástól a Facebookozásig bármivel telhet, a lényeg, hogy ne dolgozzunk. Ha estig van dolgunk, akkor előbbi tanácsok megfogadása nélkül délután 4 és 7 óra között 40 százalékosra is csökkenhet a teljesítményünk a reggeli időszakhoz képest.
 
   Emellett a délutáni sziesztát is érdemes bevezetni, hiszen ha munka után 20-30 percet alszunk, akkor még inkább kipihentek leszünk, de még ezeket a tanácsokat is érdemes megfogadni alvási szokásaink kialakításánál.
 
Forrás: HVG
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ennyit és így kellene pihenni a tökéletes munkavégzéshez.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector