Startlaphoz Csatlakozz!

350 millió embert érint

A világ fiataljainak körében 12 százalék feletti a munkanélküliségi ráta

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 10. kedd, 18:52

A világ munkanélkülijeinek 40 százaléka a 15-24 év közötti fiatalok közül kerül ki, ez 350 millió embert jelent. A világ fiataljainak körében 12 százalék feletti a munkanélküliségi ráta, ez majdnem háromszor nagyobb, mint a 24 év feletti népességé. A Global Post összeszedte azokat az államokat, ahol a legrosszabb, illetve a legjobb a helyzet – írja a HVG.

   A munkaerőpiaci kilátásokat tekintve a fiatalok egyáltalán nincsenek jó pozícióban. A világ munkanélkülijeinek 40 százalékát adják a 15-24 év közötti fiatalok, ez 350 millió embert jelent. A fiatalok körében 12,6 százalékos a munkanélküliség, ez majdnem háromszor nagyobb, mint a 24 év feletti népességnél.
 
   A Global Post most egy infografikában szedte össze, hogy hol a legjobb, illetve a legrosszabb a fiatalok munkaerőpiaci helyzete. A legmagasabb fiatalkori munkanélküliséggel Bosznia-Hercegovinában lehet találkozni, itt a fiatalok 57,5 százalékának nincsen munkája. Az első tízbe olyan államok fértek be, mint például Macedónia, Görögország, Montenegró, vagy Szlovákia.
 
   A legalacsonyabb fiatalkori munkanélküliségi mutatóval Katarban lehet találkozni (1,3 százalék), az arab országot nyugati államok (Svájc, Hollandia, Németország például) követik, ám ott van a top 10-ben Thaiföld, vagy Guatemala is.
 
   Hozzá kell ugyanakkor tennünk, hogy az infografika 2011-es adatokat hasonlított össze, ebből az időpontból volt legutoljára minden ENSZ-országra elérhető adat. Azóta több országban sokat változott a helyzet, például Görögországban még tovább romlott a fiatalok munkaerőpiaci helyzete.

Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A világ fiataljainak körében 12 százalék feletti a munkanélküliségi ráta.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector