Startlaphoz Csatlakozz!

A  megkérdezett nők harmada élt már át hátrányos megkülönböztetést a munkahelyén

Karrier és család között őrlődnek a nők

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 11. szerda, 14:02

A Jobline április közepén végzett női karrier kutatása szerint a nők túlnyomórésze úgy érzi, választania kell a munka és a család között. A 800 megkérdezett nő harmada élt már át hátrányos megkülönböztetést a munkahelyén, elsősorban az anyagi megbecsülés, a munkahelyen történő előrejutás és a szakmai tudás elismerése területén szembesültek diszkriminációval. Ezen próbál segíteni első Női Karriernapjának megszervezésével a Jobline.hu.

   Az elmúlt években a világ számos országában indultak mozgalmak, amelyek a női egyenjogúságot, a nők munkahelyi érvényesülésének elősegítését tűzték ki célul. Többek között Sheryl Sandberg, a Facebook operatív igazgatójának kezdeményezésére létrejött “Lean In” hálózat tömöríti az egymást támogató közösségeket. Mindez arra szolgál, hogy oktatással, információ megosztással és kezdeményezések felkarolásával megakadályozza, hogy ismeret- vagy önbizalomhiány akadályozza a nőket munkájukban. A Facebook operatív igazgatója a Női Karriernap szervezőinek adott interjúban azt vallotta, hogy „Minden nőnek, aki sikeres akar lenni, hinnie kell önmagában. Részt kell vennie a döntésekben, hallatnia a hangját még akkor is, ha nem teljesen biztos önmagában – végül az lesz”. A Jobline.hu rendezvénye hasonló elveket tükröz: információk megosztásával erősíteni a nők magabiztosságát és segíteni munkahelyi boldogulásukat.

   „Az áprilisi női karrier kutatásunk során azt láttuk, hogy a nők túlnyomórésze úgy érzi, választania kell a munka és a család között. Meggyőződésünk, hogy a két területet harmóniába lehet hozni, ehhez viszont segítségre van szükség. Egyszerre kell a nőkben rejlő gátakat leépíteni és - a világon egyébként sokfelé megfigyelhető és a munkahelyi előremenetelt akadályozó - üvegplafont áttörni.” - véli Tóbiás Andrea, a rendezvény védnöke. “Hillary Clinton nem véletlenül nevezte a nőket a világ legkevésbé jól hasznosított erőforrásának. A nők problémáiról beszélni kell, és minél gyakrabban érdemes olyan alkalmakat teremteni, ahol a nők ráébrednek, hogyan lehet a sikeres munka és a harmonikus magánélet összhangját megteremteni.”

   A Női Karriernapra látogatók - többek között Tari Annamáriától és Görög Ibolyától - hallhatnak arról és élhetik át, milyen váratlan helyzetek adódhatnak egy állásinterjún, milyen a személyiséget leginkább tükröző öltözködés és hogy hogyan lehet a karriertervezést tudatosan végezni. A szervezők a leendő résztvevők javaslatai alapján tették a programba például az önérvényesítésről szóló előadásokat és a személyre szabott stílus tanácsadást. Bár a személyes tanácsadásra és képzésre épülő programok egy részére már beteltek a helyek, az előadások nyitottak és mindenki számára látogathatóak.

   A rendezvényen közel 30 olyan cég is jelen lesz, akik nagy számban keresnek női munkaerőt vagy nyújtanak nőknek szóló szolgáltatásokat. A kiállítók kiemelten fontosnak tekintik a nők sikeres beilleszkedését és messzemenőkig törekednek a családbarát munkahelyi környezet biztosítására. Az álláskínálatok között számos olyan is szerepel, amelyet korábban hagyományosan “férfias” területnek tekintettek: jó néhány telekommunikációs és számítástechnikai cég, valamint a tudományos szféra is női munkatársakat szeretne megnyerni magának és kínál többek között mérnöki, számítástechnikai és telekommunikációs ismereteket igénylő állásokat. A kiállításon jelen lévő, az ország vezető telekommunikációs, elektronikai és járműipari gyártó cégei több száz műszaki és informatikai végzettségű női munkatársat keresnek.

   „Mintegy 3000 résztvevőt várunk a szombati rendezvényre. Férfiakat is szívesen látunk, meggyőződésünk ugyanis, hogy a nőket hátráltató kérdések megértésében és megoldásában a férfiaknak is hatalmas szerepe lehet. Ahogy Sheryl Sandberg is mondta, a magunkban rejlő sztereotípiák leküzdésével kezdődik a boldogulásunk” - idézte fel Tóbiás Andrea. 

   A Jobline.hu álláskereső portál kezdeményezésére, a Bálnában június 14-én, szombaton megrendezésre kerülő első Női Karriernapot a Frissdiplomás Kft. szervezi. A rendezvény lehetőséget kínál a munkaerőt kereső cégekkel történő kötetlen és személyes találkozásra, különböző előadások, sikertörténetek és a személyre szabott tanácsok révén pedig segíti a legközelebbi állásinterjúkra, illetve a munkahelyen adódó különböző helyzetekre történő felkészülést. Az ingyenes rendezvény mindenki számára nyitott, de regisztrációhoz kötött. A rendezvény idején a helyszínen ingyenes gyermekmegőrző működik. 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Karrier és család között őrlődnek a nők.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector