Startlaphoz Csatlakozz!

Aegon:

A többségünk nyugdíj után is dolgozna részmunkaidőben

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 11. szerda, 16:22

 Az Aegon felmérése szerint a munkavállalóknak csak 32 százaléka menne azonnal és végleg nyugdíjba, amint elérte a nyugdíjkorhatárt, 46 százalékuk ugyanakkor szívesen dolgozna tovább részmunkaidőben - ismertette a nemzetközi élet- és nyugdíjbiztosító, valamint vagyonkezelő 15 országra kiterjedő felmérését Zatykó Péter, az Aegon Magyarország elnök-vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

    Magyarországon a felmérés alapján nagyobb arányban, az aktívak 38 százaléka választaná az azonnali nyugdíjat a korhatár elérésekor, míg 43 százalékuk dolgozna tovább.

    Az elnök-vezérigazgató hozzátette: a nyugdíj melletti munkának határt szab az egészségi állapot, illetve a munkaerőpiac.

    Jelenleg a munkáltatóknak csupán 23 százaléka teszi lehetővé, hogy az alkalmazottak a nyugdíjkorhatár elérését követően részmunkaidőben folytassák a munkát és csak 12 százalékuk biztosít átképzést. Az alkalmazottak 52 százaléka szerint a munkaadójuk nem ad elég információt vagy támogatást, ami segítene a munkavállalóknak átlépni a nyugdíjas évekbe.

    A felmérés végeredménye a nyugdíj felkészültségi index volt, amely a nyugdíjra való felkészülés mértékét határozza meg. A tavalyi évhez viszonyítva javult az index, de mégis a maximális 10 pontból még mindig 6 alatt van. Ez arra enged következtetni, hogy a felkészültség általános szintje még mindig alacsony. Az index 2012-ben 5,2, tavaly 4,9 míg idén 5,98 pont volt. Legtöbb pontot India ért el, de a 7 pont a városi népesség véleményét tükrözi, és nem éri el a jónak mondható 8 pontos határt. 

    A 15 országra - köztük az Egyesült Államokra, Brazíliára és több európai országra - kiterjedő mintában 16 ezer személyt kérdeztek meg, 90 százalékuk aktív korú, míg 10 százalékuk nyugdíjas volt. Kína és India, a mérete miatt nagyobb súllyal szerepelt a mintában.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A többségünk nyugdíj után is dolgozna részmunkaidőben.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector