Startlaphoz Csatlakozz!

44,5 millió állástalan

Kissé csökkent a munkanélküliség az OECD tagállamaiban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 11. szerda, 17:33

Kissé, a márciusi 7,5 százalékról áprilisban 7,4 százalékra csökkent a munkanélküliség a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 34 tagállamában.

    Az OECD szerdai közlése szerint a munkanélküliek száma 45,8 millióról 44,5 millióra mérséklődött a tagállamokban, de még mindig 10,3 millióval több munkanélküli van, mint a 2008-as pénzügyi válság előtt.

    A munkanélküliségi arány csökkenése arra utal, hogy a gazdasági növekedés új munkahelyek létrejöttével is jár, de a növekedés üteme alapján valószínűtlen, hogy hamar a válság előtti szintre esne a munkanélküliek száma.

    A munkanélküliek aránya Spanyolországban (25,1 százalék) és Portugáliában (14,6 százalék) volt a legmagasabb, de az áprilisi görög adatok még nem álltak rendelkezésre, és februárban még ott is 26,5 százalékos munkanélküliséget mértek. A munkanélküliségi arány Japánban volt a legalacsonyabb, 3,6 százalék.

    Magyarország esetében még csak a márciusi adatok vannak meg, akkor 7,8 százalék volt az állástalanok aránya.

    A 15-24 éves korosztályban mért fiatalkorú munkanélküliségi arány 15,4 százalékról 14,8 százalékra változott az OECD-ben, a fiatalkorúak helyzete az Egyesült Államokban javult jelentősen áprilisban.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kissé csökkent a munkanélküliség az OECD tagállamaiban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector