Startlaphoz Csatlakozz!

Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet:

Szakadt munkaruhában a buszsofőrök

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 12. csütörtök, 14:33

 Olykor szakadt munkaruhákban dolgoznak a Kapos Volán műszaki szakszolgálat dolgozói, a beszállító ugyanis esetenként nem végzi el a holmik javítását – hívta fel a figyelmet a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet a sonline.hu oldalán.

   Ezzel a szakszervezeti intéző bizottság ülésén is foglalkoztak. Dobi István, az érdekvédők elnöke érdeklődésünkre elmondta: a problémát már jelezték a vezérigazgatónak, s ígéretet kaptak, hogy kivizsgálják a bejelentést és intézkednek.
 – A cég munka- és formaruhát biztosít a dolgozóknak, melyet a kollektív szerződés szabályoz – tudtuk meg. – A mosást elvégzi a szolgáltató, ám többen úgy tapasztalták, hogy esetenként az elfoszlott, elszakadt holmit nem javítják ki megfelelően.

   A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. leánytársasága, aKapos Volán Zrt.-nél elismerték a gondot. Horváth Károlytitkárságvezetőtől tudjuk: a cég 2005-ben kötött szerződést a jelenleg is szolgáltatást végző vállalkozással. A szolgáltató három munkaruhát készít minden munkavállaló részére, melyet heti váltással tisztítanak.

   – A munkaruha közül egyet a dolgozó visel, a másik mosatáson van, egyet a névre szóló szekrényben helyeznek el – mondta. – Ehhez a munkavállaló bármikor hozzáférhet, ha az általa viselt munkaruha súlyosan beszennyeződik, elszakad, hordhatatlanná válik. Ebben a juttatásban aKapos Volán Zrt.-nél a műszaki területen fizikai munkát végzők – többek között autószerelők, karosszérialakatosok, autómosók, autóelektronikai műszerészek, esztergályosok – részesülnek.

    Horváth kitért rá: az utóbbi időszakban valóban előfordult több esetben, hogy a tisztításból visszahozott munkaruhákon a leszakadt gombokat nem pótolták, a kisebb szakadásokat nem javították ki. A szolgáltató figyelmét felhívták a szerződésben vállalt kötelezettségeinek teljesítésére. A Kapos Volánnál közel százan kapnak munkaruhát. A Kapos Volánnál az utasokkal közvetlenül kapcsolatban álló munkavállalóknak – autóbuszvezetők, forgalmi szolgálattevők, pénztárosok, autóbusz-állomás vezetők – biztosítanak formaruhát. Erre több mint 400-an jogosultak.Horváth Károly kifejtette: ilyen nagy létszámú munkavállaló különféle formaruhával – rövid, hosszú ujjú ing, téli, nyári nadrág, zakó, mellény, pulóver, téli kabát, nyakkendő, téli, nyári cipő – ellátása összetett feladat. Kisebb problémák előfordulhatnak, de összességében a formaruha ellátás – a női munkavállalók kivételével – megfelelően működött. Horváth szerint az érdekképviselet elsősorban a Pannon- és a Gemenc Volán Zrt.-vel fennálló problémákat vetette fel. Ezek és a Kapos Volán száz százalékos tulajdonosa a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt., melynek vezérigazgatója az érdekképviselet minden, a munka eredményességét javító, a szolgáltatás színvonalát növelő, a munkavállalók munkakörülményeit érintő észrevételre reagál. A jogosan felvetett problémákat megoldja.

Forrás: sonline.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szakadt munkaruhában a buszsofőrök.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector