Startlaphoz Csatlakozz!

Mikor less szja-csökkenés?

Orbán: a következő években marad a közmunka

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 13. péntek, 09:39
 
Akkor lesz Magyarországon egy számjegyű személyi jövedelemadó (szja), ha a gazdasági növekedés 4-6 százalékos sávba emelkedik - mondta a miniszterelnök.

  Van a kormánynak programja - mondta Orbán Viktor miniszterelnök -, az amit 2010-ben be is mutattam a parlamentnek és a választóknak. Azt fogjuk folytatni - szögezte le a miniszterelnök. „Hirtelen mellbe vágott az ön kérdése, hogy ebből mi a legfontosabb” - fogalmazott a miniszterelnök az Kossuth Rádióban péntek reggel. Kis gondolkodás után a teljes foglalkoztatást említette Orbán, ami szerinte azt jelenti, hogy szeretne a ciklus végére eljutni oda, hogy az aki akar dolgozni, az találjon munkát. Ez nem jelenti azt, hogy olyan munkát fog végezni, amit szeretne, de tud dolgozni. A következő években marad a közmunka - jelentette ki.
 
   Szeretnénk, ha lehetne egy számjegyű (9 százalékos) szja a jelenlegi 16 százalék helyett, ehhez 4-6 százalékos gazdasági növekedés kell Magyarországon - fogalmazott. Orbán szerint jelenleg a magyar gazdaság 2-4 százalékos növekedési sávban van, így nem elérhetetlen a 4-6 százalékos sáv sem - igaz ez kemény munka lesz.
 
   Amíg mi kormányzunk, maradnak szektoradók - felelt egy másik kérdésre. A kormány a méltányos közteherviselés híve, ezért azoknál a cégeknél, ahol magas a profit - a bank-, az energia-, a telekom-, és a médiaszektor - több adót kell fizetniük - fogalmazott a miniszterelnök.
 
  A reklámadó bevezetéshez szükséges háttérszámítások megtörténtek, az egyeztetések 2013 második felében lezajlottak mondta a reklámadóval kapcsolatban a miniszterelnök. A tervek szerint 9-10 milliárd forint folyhat be a költségvetésbe. Nem költségvetési kényszer miatt van szükség a reklámadóra - hanem így igazságos a magas profit miatt - tette hozzá. Orbán szerint senki nem szeret adót fizetni, ezért voltak a tiltakozások jobb és baloldalról egyaránt.
 
Háttérszámítást, tanulmányt a szakmai szervezetek nem láttak
 
  A Magyar Reklámszövetség a reklámadó elfogadása után közleményében arról írt, hogy a médiacégekre kivetett sarcot társadalmi egyeztetés nélkül, kivételes sürgősséggel, az adó valós, érvekkel alátámasztható céljának megnevezése nélkül fogadta el a parlament, ennek hatása pedig szerintük beláthatatlan következményekkel jár a teljes kommunikációs iparágra. A reklámszövetség tudatta: a szakmai szervezetek nem ismernek olyan felmérést, amely a reklámadó pozitív gazdasági hatását támasztaná alá. Az általuk ismert, neves közgazdászok által készített tanulmányok ennek az ellenkezőjét, nem utolsósorban a reklámadó inflációnövelő hatását emelik ki. Az árak emelkedése azonban csak az egyik hatás, amelyet a fogyasztók közvetlenül is érzékelni fognak - a reklám drágulása a hirdetők oldalán azt eredményezheti, hogy kevesebb pénz jut majd a kultúra támogatására, társadalmi célú tevékenységekre - hívta fel a figyelmet a szövetség.
 
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Orbán: a következő években marad a közmunka.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector