Startlaphoz Csatlakozz!

ILO:

A szociális védelem kulcsfontosságú a gyermekmunka felszámolásához

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 15. vasárnap, 11:20

 Szociális védelmi rendszereket kell kiépíteni ahhoz, hogy felszámolható legyen a világszerte jelentős méreteket öltő kényszerű gyermekmunka - olvasható a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) közleményében, amelyet a gyermekmunka elleni világnap alkalmából adtak ki.

    Az ILO legutóbbi globális becslései szerint az összes gyermekmunkás száma 215 millióról 168 millióra csökkent 2008 és 2012 között. A trend biztató, de még mindig sok a tennivaló: az ILO adatai szerint 85 millió gyermek végez veszélyes munkát világszerte.

    Ahhoz, hogy a gyermekmunka gyorsabb ütemben csökkenjen, a nemzetközi közösségnek eredményesebben kell fellépnie a gyermekmunka kiváltó okai ellen - hangsúlyozza a szervezet.

    A tájékoztatás szerint a kormányok világszerte átlagosan a bruttó hazai termék (GDP) 0,4 százalékát szánják a gyermeknevelési és családi juttatásokra – ez az arány az ázsiai és csendes-óceáni országokban mért 0,2 százaléktól a nyugat-európai 2,2 százalékig terjed.

    A szociális védelmet előmozdító intézkedések fontos szerepet játszanak a gyermekmunka felszámolásában - írja a közlemény. A nyugdíj, valamint a munkanélküli, anyasági, munkahelyi baleseti és fogyatékossági támogatások is segítenek az olyan helyzetek megelőzésében, ahol a gyermekek munkára kényszerülnek, hogy ki tudják egészíteni a túl alacsony vagy bizonytalan családi jövedelmet.

    Az ILO adatai szerint világszerte a munkanélküliek mindössze 12 százaléka részesül munkanélküli juttatásban, a foglalkoztatott nők csupán 28 százalékát védi anyasági ellátás, és a nyugdíjkorhatárt betöltött személyeknek csak 52 százaléka kap nyugdíjat.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A szociális védelem kulcsfontosságú a gyermekmunka felszámolásához.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector