Startlaphoz Csatlakozz!

A közös alap finanszírozná az elvesztett jövedelem 40 százalékát 6 hónapig

Andor László: közös munkanélküli-biztosítás kellene az EU-ban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 17. kedd, 09:42

A Gazdasági és Monetáris Unió (EMU) keretében a részlegesen összevont munkanélküliségi biztosítási rendszer egyértelmű gazdasági előnnyel járna mindenki számára, hiszen az időnként bekövetkező recessziók jóval enyhébbek, kevésbé pusztítóak lennének - írta a Világgazdaság keddi számában megjelent írásában Andor László, az Európai Bizottság biztosa.

    Andor László szerint ebben a rendszerben az állampolgárok azt éreznék, hogy az EU nem egyszerűen szabályokat és feladatokat ad nekik, hanem konkrét, személyre szóló anyagi segítséget is, amikor a legnagyobb szükség van rá.

    A közös munkanélküli biztosításra a német Sebastian Dullien és más szakértők részleges modellszámításokat végeztek már, és ezeket az Európai Bizottság és független agytrösztök több alkalommal vitára tűzték. A következő lépés az, hogy a tagországok miniszterei tárgyaljanak erről az opcióról - ez júliusban, a Milanóban megrendezendő informális tanácsülésen történik majd meg - írta Andor László.

    A biztos ismertette: a Dullien-modell lényege a ciklikus és strukturális munkanélküliség szétválasztása, és az előbbi által érintettek közös fedezet alatt történő, EU-szintű minimumot megszabó támogatása. Tehát például a közös alap finanszírozná az elvesztett jövedelem 40 százalékát 6 hónapig. Természetesen a tagországok saját hatáskörben ezt kiegészíthetik egy jóval magasabb szintig, és jóval tovább, mint fél évig - tette hozzá.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Andor László: közös munkanélküli-biztosítás kellene az EU-ban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector