Startlaphoz Csatlakozz!

Seregnyi lehetőség a seregben

Országosan közel 200 szerződéses katona vonulhat a honvédséghez

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 23. hétfő, 07:20

Gyors elhelyezkedési lehetőség a somogyiaknak: a korábbinál jóval több, országosan közel 200 szerződéses katona vonulhat a honvédséghez. Az állástalanokon kívül a most végzett, munkát, s megélhetést kereső fiatalok jelentkezését is várják Kaposváron – írja a sonline.hu.
 
   – Seregnyi lehetőség van a seregben – mondta Horváth Jenő őrnagy, a kaposvári toborzó- és érdekvédelmi központ parancsnoka. – Aki teljesíti az alapelvárásokat, elég, ha két napot rászán a szabadidejéből, s jó eséllyel katonaként szolgálhat. A személyes jelentkezés után a kötelező egészségügyi vizsgálat következik, s ha az összes előírást teljesítik, akár már szeptembertől bevonulhatnak az alapkiképzésre.

   A toborzóiroda valamennyi somogyi település önkormányzatához e-mailt küldött a szerződéses katonai szolgálatról. Egyik napról a másikra egyre több az érdeklődő.
– Már általános iskolai végzettséggel is bevonulhatnak a fiatalok, s azokat is várjuk, akiknek C-, vagy C+E jogosítványuk van, illetve befejezték a középiskolát, de egyelőre nem tanulnak tovább – közölte a parancsnok. – A háromhónapos alapképzés Szentendrén, Tatán vagy Hódmezővásárhelyen lesz, ezután Kaposváron, Tatán, illetve Hódmezővásárhelyen szolgálhatnak a szerződéses katonák. Szeptember elsejétől, a hónap közepén, illetve november elejétől zajlik a bevonulás.

   A nyolc általános iskolai végzettségen kívül alapfeltétel a büntetlen előélet és a megfelelő fizikai állapot is. Ez utóbbi akár sorsdöntő lehet, legalábbis erről tanúskodnak az utóbbi időszak eredményei: volt, aki a 3200 méter futást nem bírta teljesíteni az előírt szintidőn belül, de előfordult, hogy valaki a hiányos, rossz fogazata miatt csúszott el a felvételin. Ez utóbbira azért van megoldás: aki megcsináltatja a fogát, s erről igazolást hoz, jelentkezhet.

   Futás, fekvőtámasz, felülés: alapos erőpróba vár a jelentkezőkre, a katonai hivatás mégis vonzó a fiatalok számára. A magas munkanélküliséggel sújtott Somogyban sokan, különösen a családalapítás előtt álló fiatalok vágynak biztos, kiszámítható pályára, számos jelentkező szerint a sereg ezt nyújtja. A kezdő szerződéses katona pótlékokkal együtt havonta közel bruttó 130 ezer forintot kap, a 6. hónap szolgálattól havi nettó 10 ezer forinttal nőhet a fizetésük, fontos tudni, hogy kafetéria rendszer működik a honvédségnél, s ingyen kapnak ebédet, illetve étkezési hozzájárulást a katonák.

   – Minél több lehetőséget igyekszünk teremteni, hogy a somogyiak megismerjék a katonai pályát – közölte Horváth Jenő. – Számos tájékoztatót tartottunk, középiskolásoknak, egyetemistáknak szerveztünk bemutatót, a kereki falunap lesz az idei 50. rendezvényünk. Régóta kapcsolatban állunk a megyei munkaügyi központtal, valamennyi járásban kihelyezett toborzópontot rendeztünk. Július 7. és 9. között a kaposvári térségből 195 C, illetve C+E jogosítvánnyal rendelkező embert fogadunk a toborzóközpontban.
 
  Horváth Jenő szerint Somogy komoly katonai hagyományokkal rendelkezik, s úgy tűnik, a mostani fiatalok közül is sokan mundérban képzelik el jövőjüket, boldogulásukat. Most elsősorban - a lövészek és irányzók mellett - gépkocsivezetők találhatnak jó eséllyel állást a seregben. Először három évre kötnek velük szerződést, amely meghosszabbítható, s akár a honvédségtől mehetnek nyugdíjba a katonák.
 
 Forrás: sonline.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Országosan közel 200 szerződéses katona vonulhat a honvédséghez.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector