Startlaphoz Csatlakozz!

A közszolgák csak ideiglenesen kötelezhetők munkavégzésre lakóhelyüktől távol

Az MKKSZ várja a tájékoztatást a minisztériumok költöztetéséről

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 23. hétfő, 07:58

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) várja a tájékoztatást a minisztériumok költöztetéséről, amelyről eddig semmilyen hivatalos információt nem kapott - mondta Árva János elnök a Népszabadságnak.

    A lap hétfői számában a szakszervezeti vezető elmondta, hogy korábban az illetményalap emelésének ügyében már kezdeményezték az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) összehívását, és ezen szerinte a minisztériumok költöztetésének kérdését is meg kellene vitatni.

    Elmondta, eddig csak a sajtóból értesültek arról, hogy a Miniszterelnökséghez telepített vidékfejlesztési államtitkárság, a földművelésügyi és a honvédelmi tárca lenne érintett a költözésben, s a szervezetek Kecskeméten, Debrecenben és Székesfehérvárott folytatnák működésüket.

    Felvetette, hogy a dolgozók szempontjából a helyzet jogilag rendezetlen, mert a közszolgákat ugyan áthelyezhetik, de lakóhelyüktől távol csak ideiglenesen kötelezhetők munkavégzésre. Így tisztázatlan, hogy mi a helyzet, ha egész intézményeket telepítenek más városokba. „Ebben az esetben a munkavállalót a saját beleegyezése nélkül aligha lehet véglegesen vidékre vezényelni, de vajon felmondási ok-e, ha valaki személyes okból nem tudja vállalni a költözést?” - tette fel a kérdést.

    A szakszervezet úgy tudja, a kormányzat hatásvizsgálatot készít, de szerintük az vizsgálat nélkül is nyilvánvaló, hogy országos főhatóságok költöztetése tízmilliárdos nagyságrendű kiadást jelent, amit még növelne a munkavállalók költöztetésével kapcsolatos kiadás. Ezt a pénzt pedig az elnök szerint célszerűbb lenne munkahelyteremtésre, vagy illetményemelésre fordítani.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az MKKSZ várja a tájékoztatást a minisztériumok költöztetéséről.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector