Startlaphoz Csatlakozz!

Munkarend

Kötetlen munkaidő: lehetséges-e bármilyen munkakörben?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 23. hétfő, 17:41

Bármilyen munkakörben alkalmazható kötetlen munkaidő? Szükséges-e a bevezetéséhez munkaszerződés-módosítás? Az Adózóna olvasójának kérdéseire dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd szakértőnk válaszolt.

   Olvasónk a következő kérdéseket tette fel: ha a munkáltató átadja a teljes munkaidő-beosztás jogát a munkavállalónak, azt feltétlenül munkaszerződés-módosítással kell-e megtenni, vagy elegendő egy megállapodás vagy tájékoztató? (Az eredeti munkaszerződés tartalmazza azt, hogy a munkarendet, munkaidő-beosztást a munkáltató határozza meg.) Szeretném továbbá megtudni, hogy a kötetlen munkaidő bármilyen munkakörre alkalmazható-e, illetve a munkáltatót terheli-e valamilyen „bizonyítási kényszer” egy esetleges munkaügyi ellenőrzés során arra vonatkozóan, hogy a munkakör jellege tényleg indokolja a „kötetlenséget”, és nem csak az adminisztrációs terhek csökkentésére irányul a besorolás?
 
  Szakértők először is arról tájékoztatta a kérdezőt, hogy mivel a munkaidő-beosztás szabályait (munkarendet) a munkáltató állapítja meg, és ahhoz nincs szükség a munkavállaló hozzájárulására, nem kell külön megállapodásba foglalni és nem kell a munkaszerződést módosítani (persze nincs kizárva ez utóbbi sem, de ez azzal járna, hogy a munkáltató a jövőre nézve e körben elveszítené diszkrecionális jogkörét – ebbe a visszavonás is beletartozik).
 
   A kötetlen munkarend alkalmazásának feltétele, hogy a munkáltató a beosztás jogát teljes egészében átengedje a munkavállaló számára. A kötetlen munkarendet csak abban az esetben lehet elrendelni, ha ez a munkakör sajátos jellegére, a munkavégzés önálló megszervezésére tekintettel valóban lehetséges. Ha például a munkaidőnek igazodnia kell a munkáltató nyitvatartási idejéhez, nem lehet szó kötetlen munkarendről. Így értelemszerűen kizárt egyes munkakörök esetén (eladó, szakács, éjszakai operátor stb.) Nem jelenti a kötetlen munkarend sérelmét, ha a dolgozó egyes munkaköri feladatokat csak a munka természete vagy a munkáltató által meghatározott időpontban teljesíthet, vagy ha munkáját alapvetően a munkahelyén kell végeznie.
 
  A munkaügyi felügyelet – ahogyan arra Ön is utalt – általában azt vizsgálja, hogy a munkáltató valóban kibújik-e a munkaidő szabályok betartása alól azzal, hogy olyan munkakörökben is átengedi a munkaidő-beosztás jogát, ahol valójában nem a munkavállaló osztja be a saját munkaidejét. Egy jól megfogalmazott munkaköri leírás esetén nem kellene probléma felmerüljön.
 
   Hajdu-Dudás Mária megjegyezte: kötetlen munkarend esetén nem kell nyilvántartani a munkaidőt, ugyanakkor az nem kizárt (így a munkáltató ellenőrizheti, hogy a munkavállaló ledolgozza-e a munkaidejét, és adott esetben a munkaügyi felügyelet is láthatja, hogy a kötetlenség célja nem a rendkívüli munkavégzésért járó díjazás megfizetésének elkerülése).
 
 
Forrás: adozona.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kötetlen munkaidő: lehetséges-e bármilyen munkakörben?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector