Startlaphoz Csatlakozz!

Örökre át lehet valakit helyezni?

Árva János: egzisztenciális gondokat is okozhat a minisztériumok költözése

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 24. kedd, 08:00

A Magyar Köztisztviselők és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete nem tud semmit a minisztériumok 2015 -2016- ra tervezett költöztetéséről, mert eddig tájékoztatást sehonnan sem kaptak. Jelenleg a kormánytisztviselők áthelyezésének jogi háttere is bizonytalan és ez egzisztenciális gondokat is okozhat - mondta a szakszervezet elnöke az ATV-ben.
  
Debrecenben állítólag már keresik a Földművelésügyi Minisztérium helyét. A költöztetéséről 12 nappal ezelőtt egy sajtótájékoztatón már beszélt a város polgármestere – az érintettek innen tudhatták meg, hogy előbb utóbb költözniük kell, ha ragaszkodnak a munkahelyükhöz.
 
   „Az első tárgyalást már a miniszter úrral megejtettem, amelyen azt mondta, hogy nem részlegek, nem irányítószervek, hanem az egész szervezet Debrecenbe telepítéséről lenne szó”- nyilatkozta Kósa Lajos polgármester.
 
   A MKKSZ elnöke szerint jogilag nincs tisztázva, hogy örökre át lehet-e valakit helyezni, erről a törvény nem rendelkezik. A költözés egész családokat érinthet. „Amennyiben mégsem sikerül őket áthelyezni, akkor nagyon komoly egzisztenciális probléma elé néznek, sőt az is elképzelhető, hogyha nem tudnak más munkahelyet felajánlani a gondoskodó elbocsájtás keretében, akkor munkanélkülivé is válhatnak”- magyarázta Árva János.
 
    A költözésből politikai ügy lett. Gőgös Zoltán, az MSZP szakpolitikusa szerint az egész költöztetés csak elterelő hadművelet. Figyelemelterelés arról, hogy Magyarország agráriumának kivégzésére készülnek”- vélekedett Gőgös.
 
   A Honvédelmi minisztérium várhatóan Székesfehérvárra költözik. A DK még azt sem zárta ki, hogy az egész csak az ingatlanbizniszről szól. A költözés nagyjából 2000 embert érintene.

Forrás: atv.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Árva János: egzisztenciális gondokat is okozhat a minisztériumok költözése.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector