Startlaphoz Csatlakozz!

Új trükk

Munkaerő-kölcsönzés a vagyonvédelemben

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 24. kedd, 15:43
 
Vagyonvédelmi Felügyeleti Hatóság létrehozását sürgeti a Vagyonvédelmi Szakszervezetek Szövetsége, mert még mindig sok a feketén dolgoztató, a munkát továbbpasszoló végtelen alvállalkozói lánc. Illetve mivel az utóbbi már bejelentésköteles, az új trükk a kölcsönzés, írja a Népszabadság.
 
   A vagyonvédelmi vállalkozásoknak be kell jelenteniük, ha alvállalkozókat alkalmaznak, hogy nehezebb legyen az adóelkerülés. Azonban a cégek találtak kibúvót, a legújabb szabálytalanság a munkaerő-kölcsönzés, ami ebben a szektorban eddig nem volt jellemző. 

   Azonban a munkáltatói jogokat a vagyonvédelemben a kölcsönvevők helyett a munkaerőt kölcsönzők gyakorolják, a munkavállalók sokszor nem is tudják, kinek dolgoznak, ki a kölcsönadójuk és kinek kölcsönözték ki őket.

   Papíron szerepelnek a levont és befizetett járulékok, amelyek azonban nem érkeznek meg rendeltetési helyükre, így a munkavállalók nem biztosítottak. Az egyik megoldás az lehetne, hogy a fővállalkozón is be lehetne hajtani az elmaradásokat, így nem állna a cégek érdekében az elkerülő út. A Vagyonvédelmi Felügyeleti Hatóság pedig a hatékonyabb, egy kézben lévő ellenőrzéshez járulhatna hozzá. 

Forrás: Népszabadság
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Munkaerő-kölcsönzés a vagyonvédelemben.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector