Startlaphoz Csatlakozz!

Fogy a magyar

Tizenötezerrel kevesebben vagyunk, mint az év elején

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 24. kedd, 16:55

 2014 első négy hónapjában 28 318 gyermek született, 2,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A halálozások száma 43 224 volt, ami 3,7 százalékos csökkenést jelent 2013. január–áprilishoz viszonyítva. A természetes fogyás 14 906 fő volt, 2478-cal kevesebb az egy évvel korábbinál – írja a Világgazdaság.

  Az előzetes adatok szerint 2014 első négy hónapjában több gyermek született, a halálozások száma pedig mérséklődött az előző év azonos időszakához képest.
 
    A születések száma az év három hónapjában emelkedett, februárban viszont 1,1 százalékkal kevesebb újszülött jött világra, mint egy évvel korábban. A legnagyobb mértékű növekedés áprilisban történt, amikor a 7 023 regisztrált újszülött 9,3 százalékkal múlta felül az előző év azonos havi értékét. Az emelkedés mértékét azonban meghatározta, hogy tavaly a negyedik hónapban születtek a legkevesebben. Összességében az év első négy hónapjában született 28 318 gyermek 804-gyel, közel 3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.
 
   A halálozások száma az év mind a négy hónapjában kevesebb volt, mint 2013-ban. Különösen az áprilisi visszaesés volt jelentős, amikor az egy évvel korábbihoz képest 5,6 százalékos mérséklődés volt tapasztalható. Az év első négy hónapjában 3,7 százalékkal csökkent az elhunytak száma, ez az előző évhez képest 1 674-gyel kevesebb halálozásból adódott.
 
   A 2014. január–áprilisi időszakban számottevően többen kötöttek házasságot, mint egy évvel azelőtt. A frigyek száma mind a négy hónapban felülmúlta az egy évvel korábbit. A legnagyobb mértékű emelkedés februárban történt, amikor kimagaslóan, 19,4 százalékkal több házasságot regisztráltak az előző év azonos időszakához képest. Az év első négy hónapjában anyakönyvezett 6 641 házasságkötés jelentősen, 8,1 százalékkal, számszerűen 500-zal haladta meg a bázisidőszaki értéket.
 
   Ezer lakosra 8,7 élveszületés és 13,3 halálozás jutott. Az előbbi értéke 0,2 ezrelékponttal magasabb, az utóbbi 0,5 ezrelékponttal alacsonyabb volt 2013. január–áprilishoz viszonyítva. Az év első négy hónapjában ezer élveszületésre 4,8 csecsemőhalálozás jutott, ami 0,3 ezrelékpontos csökkenést jelentettaz egy évvel korábbihoz képest. A házasságkötési arányszám 2,0 ezrelékes értéke 0,1 ezrelékponttal volt magasabb az előző év január–áprilisinál.
 
   A halálozások száma számottevően mérséklődött, a születéseké emelkedett, ennek következtében a természetes fogyás üteme 5,3 ezrelékről 4,6 ezrelékre csökkent, ami a 2013. január–áprilisi 17 384-gyel szemben 2014 első négy hónapjában 14 906 főt jelentett.

Forrás: Világgazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tizenötezerrel kevesebben vagyunk, mint az év elején.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector