Startlaphoz Csatlakozz!

Az államnak nagyobb szerepet kell vállalnia a munkahelyteremtésben

Orbán leállítaná a bevándorlást az EU-ba

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 25. szerda, 07:13

A magyar kormányfő szerint az EU-n belül biztosítani kell a munkaerő szabad áramlását, az unión kívülről érkező bevándorlást azonban le kell állítani, de legalábbis jelentősen fékezni kell. Ha az EU-nak képzett munkaerőre van szüksége, akkor a meglévő, de képzetlen munkaerő-tartalékára kellene költenie, így például a magyar roma közösség képzésére. A visegrádi országok kormányfőinek budapesti tanácskozásán a magyar mellett a cseh, a szlovák és a lengyel miniszterelnök is részt vett, a konferencián pedig José Manuel Barroso, az Európai Bizottság leköszönő elnöke is felszólalt – írja vs.hu.

   A tanácskozás előtt a Magyar Tudományos Akadémián tartott, A visegrádi csoport - Európa növekedési motorja című konferencián Orbán Viktor tartott előadást. Szerint a közép-európai államoknak a korábbiaknál bátrabban kellene hallatniuk a hangjukat a legkényesebb kérdésekben, amire az is feljogosítja e térséget, hogy Közép-Európa gazdasági növekedése nélkül a kontinensen ma nem volna bővülés.
 
   Szólt arról is, hogy Európának a saját megújulásához tiszteletben kell tartania a múltját, tisztelnie kell a kereszténységet, és meg kell adni a nemzeteknek az őket megillető tiszteletet. „Fontosnak tartjuk mi, magyarok azt is, hogy az a sokunkat bántó magatartás, amely mind a házasságot, mind a családot mint értéket relativizálja, kevésbé legyen harsány és bántó a jövőben” - fogalmazott. Orbán Viktor az uniós energiapolitikáról is ejtett néhány szót. Szerinte nem a szabályozás, hanem az energia ára a legfontosabb. Magyarország ugyan támogatja, hogy az EU szabadkereskedelmi megállapodást kössön az Egyesült Államokkal, ám szerinte nem hozhat igazi versenyt, ha Amerikában harmadába kerül az energia, mint Európában.
 
   A magyar kormányfő szerint a gazdasági növekedés alapfeltétele, hogy minél többen dolgozzanak, ezért az államnak, ha átmenetileg is, nagyobb szerepet kell vállalnia a munkahelyteremtésben.
 
   Ezzel egybecsengtek Barroso szavai is, aki szerint az európai parlamenti választások üzenete, hogy a polgárok növekedést és munkahelyeket akarnak Európában, és a tagállamok kormányainak erre kell összpontosítaniuk. A bizottság elnöke kiemelte: minden lehetséges intézkedést meg kell tenni a jobb élet- és munkakörülményekért. Ezért az uniós források felhasználásának hatékonyságát is növelni kell - közölte.
 
   José Manuel Barroso  azt is hangsúlyozta, hogy békés megoldásra van szükség Ukrajnában, és az EU támogatja a most bejelentett béketervet.

Forrás: vs.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Orbán leállítaná a bevándorlást az EU-ba .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector