Startlaphoz Csatlakozz!

Az elvándorlás megállítása a cél

Egyetemi szerepvállalás a Lépj és Maradj! kezdeményezésben

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 26. csütörtök, 12:45

A régiós elvándorlás megállítását, az egyetemistáknak, munkavállalóknak szóló lehetőségek megismertetését szolgáló együttműködés kiszélesítésén immár közösen dolgozik a Lépj és Maradj! - Nők a Dél-Dunántúli régióért kezdeményezés és a Pécsi Tudományegyetem (PTE). A kampány részeként a felsőoktatási intézmény saját karrier-tanácsadási és munkalehetőségei bemutatásával, valamint közös programok kialakításával szeretné a régió munkaerő-megtartó erejét növelni.

   A Lépj és Maradj! - Nők a Dél-Dunántúli régióért kezdeményezés az európai uniós finanszírozású Women – 4CE506P1 projekt hazai kampánya, amely a Central Europe Programme 2007-2013-on belül valósul meg. A kampányban Magyarországon kívül még Szlovénia, Ausztria, Németország és Lengyelország egy-egy olyan régiója vesz részt, ahol problémát jelent az elvándorlás, különös tekintettel a jól képzett női munkavállalókra. A hazai kampány többek között hasznos munkavállalói és munkakeresési tanácsokat és szakértői írásokat, naprakész munkaerő-piaci trendeket és ajánlatokat oszt meg honlapján (www.lepjesmaradj.hu) és Facebook oldalán.

   A kampány része egy régiós videóportré-sorozat is, amelyben az élet különböző területein meghatározó pályát befutott nők mesélnek saját útjukról, a régióban megtalálható lehetőségekről, illetve megosztják tanácsaikat a nézőkkel arra vonatkozóan, hogy szerintük mire érdemes figyelni, mit érdemes elkerülni, ha valaki a Dél-Dunántúlon tervez karriert, családot.

   Ezt a munkát segíti ezentúl stratégiai partnerként a Pécsi Tudományegyetem, amely legnagyobb régiós munkaadóként, képzési központként maga is érdekelt a területen tapasztalható negatív folyamatok megállításában, megfordításában. A most induló együttműködés a már meglévő lehetőségek előtérbe helyezésével, valamint közös programok kialakításával szeretne pozitív változást elindítani a régióban.

   Az elkövetkezendő időszakban a Lépj és Maradj! kezdeményezés felületein is megismerhetővé válnak az egyetem Oktatási Igazgatósága által szervezett karrier-tanácsadási program lehetőségei. Bemutatják továbbá a PTE tudományos munkatársnőinek szakmai portréit is, amelyekből az érdeklődők megismerhetik ennek a felelősséggel teli, teljes odaadást kívánó hivatásnak és a női szerepek összehangolásának titkait is.

   Különleges hangsúlyt kap az egyetem által ez év februárjában útjára bocsájtott iskolaszövetkezeti program, amely cégekkel, intézményekkel együttműködve szeretne minél szélesebb körben lehetőségeket biztosítani a hallgatók számára a legkülönfélébb területeken a munkavégzésre. Az együttműködés későbbi szakaszában a PTE a tervek szerint egy munkavállalói projektnap szervezésében nyújt majd segítséget a Lépj és Maradj! kezdeményezésnek, továbbá a munkajog világát érintő segédanyagok összeállításával, valamint kapcsolódó, látogatható előadások összegyűjtésével támogatja a projekt munkáját.
A kezdeményezés mögött mára számos partner sorakozott fel: a támogatók között találjuk Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatát, a Somogyi és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarákat, a Somogy- és Baranya Megyei Önkormányzatokat, valamint a Kreatív Ipari Klasztert is.

   A régiós célok elérésében meghatározó álláslehetőségek gyűjtésében, valamint a kommunikációban a kezdeményezés országos partnerekre is talált, előbbiek összegyűjtésében a Jobline.hu, valamint a Profession.hu segíti a munkát, míg stratégiai médiapartnerként a Life.hu segíti a dél-dunántúli nők ügyét. A projekt az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapjának támogatásával valósul meg.

Forrás: pte.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egyetemi szerepvállalás a Lépj és Maradj! kezdeményezésben.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector