Startlaphoz Csatlakozz!

Problémákat jelenthetett volna a bérek kifizetésében is

Mégsem változik a folyamatos teljesítés áfafizetési rendszere

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 27. péntek, 08:48

Az atipikus foglalkoztatás területén működő négy érdekképviselet számára megnyugtató megoldás született azzal, hogy a tervezettel szemben mégsem változik a folyamatos teljesítés áfafizetési rendszere - közölték a képviseletek csütörtökön az MTI-vel.

    A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ), a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (SZTMSZ), a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DIÁKÉSZ) és az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetsége (ISZOSZ) közös közleményében rámutat: a tervezett változtatás lehetetlenné tette volna a HR-szolgáltatók működését, mivel nem tudták volna megelőlegezni a változásból adódó előrehozott kötelezettségeiket, így működésük finanszírozhatatlanná vált volna. Problémákat jelenthetett volna ez a bérek kifizetésében is.    
 
 A kormány legújabb javaslatát a héten fogadta el az Országgyűlés, amely szerint 2014. július 1-jétől újra életbe lép a korábbi szabály a folyamatos teljesítés áfájára vonatkozóan.

    A szabályozás lehetővé teszi a HR-szolgáltatók számára, hogy az iskolaszövetkezetek a nyári diákmunkára és a végzősök számára október 31-ig biztosított iskolaszövetkezeti munkavégzés népszerűsítésére, a többi HR szolgáltató pedig a szezonális munkaerő igények biztosítására tudjon koncentrálni - hangsúlyozzák a közleményben.

    A közlemény szerint a DiákÉSZ, az ISZOSZ, az MMOSZ és az SZTMSZ tagvállalkozásai több mint 150 000 ember számára biztosítanak legális munkalehetőséget, és fontos feladatokat vállalnak át a gyártó és szolgáltató vállalkozások HR feladataiból.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Mégsem változik a folyamatos teljesítés áfafizetési rendszere.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector