Startlaphoz Csatlakozz!

Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestülete:

Egyelőre nem állnak le a kéménysepréssel a szolgáltatók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 30. hétfő, 08:22

A kormány döntésére várnak a kéményseprő szolgáltató cégek, és egyelőre folytatják július elseje után is a közszolgáltatást működési területükön - mondta Vidra Zoltán, a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületének elnöke hétfőn az MTI megkeresésére.

    Tájékoztatása szerint a megyei jogú városok önkormányzatai - miután jelenlegi anyagi helyzetükben képtelenek a kéményseprő cégek kompenzációjára - felvették a kapcsolatot a Belügyminisztériummal. Információjuk szerint a tárca a helyhatóságokkal együtt helyzetfelmérést végez arról, hogy a szolgáltatók milyen bevételkiesést szenvedtek el. Ennek alapján várható valamilyen kormánydöntés az esetleges pénzügyi kompenzációról - tette hozzá Vidra Zoltán.

    Az ipartestületi elnök kitért arra, hogy a cégeknek a közszolgáltatás megszüntetésének bejelentése után még hat hónapig el kellene látniuk korábban vállalt feladataikat. A jövőre nézve felmerült az is, hogy az önkormányzatok saját céget alapítanak a kéményseprés ellátására, vagy most szolgáltató cégeket vesznek át kivásárlással.

    Vidra Zoltán - aki a szolnoki Fűtéstechnikai Kft. ügyvezetője - emlékeztetett arra, hogy a kormány 2013 májusában hozott döntést a kéményseprés rezsióradíjának csökkentéséről. Azóta a közszolgáltatást ellátó magyar tulajdonú vállalkozása folyamatosan kompenzációra szorul. Esetükben Szolnok megyei jogú város önkormányzatához már többször fordultak pénzügyi segítségért, mindeddig eredménytelenül.

    A több mint 90 embert foglalkoztató társaság jövőjét firtató kérdésre azt válaszolta, várnak a kormányzati döntésre, addig még „kihúzzák valahogy”.

    A Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületének elnöke május 30-án szolnoki szakmai összejövetelük után azt közölte az MTI-vel, hogy az állami intézkedések miatt kieső bevételek kompenzációjának elmaradása miatt június 30-át követően hét megyében financiális okok miatt leáll a kéményseprő-ipari közszolgáltatás. A szolgáltatás leállása Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Somogy megyében összesen 842 települést érintett volna.

    Bejelentésüket akkor a tagvállalatok képviselői – beleértve az önkormányzati tulajdonú társaságokat is - azzal indokolták: a jelenlegi jogszabályi követelményeknek megfelelő színvonalon nem képesek a kieső szolgáltatásokat még kijelölés esetén sem pótolni, mert sem létszámban, sem eszközben nincsenek felkészülve, nincsenek tartalékaik.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egyelőre nem állnak le a kéménysepréssel a szolgáltatók.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector