Startlaphoz Csatlakozz!

Randstad:

A magyarok háromnegyede váltana magasabb fizetésért

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 02. szerda, 13:46

A magyar munkavállalók háromnegyede hajlandó lenne munkahelyet váltani, ha magasabb fizetést ígérnének neki - derült ki a Randstad nemzetközi felméréséből, amelyben Magyarország munkaerő-piacát is vizsgálták.

    A munkaerő-piaci szolgáltató cég szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejti: ez az arány különösen annak tükrében magas, hogy a jobb karrierlehetőségért, illetve a képzettségéhez jobban illő munkáért csak a megkérdezettek fele mondana fel.

    Minden munkáltatónak érdemes elgondolkodnia azon, hogy eleget fizet-e az alkalmazottainak, hiszen a gazdaság fellendülésével egyre többször fordulhat elő, hogy a vállalat legjobb szakembereit magasabb bérrel akarják elcsábítani a konkurensek - idézi a közlemény Baja Sándort, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatóját.

    A felmérésében a megkérdezettek 45 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az első állásához a szerencse és a véletlen is hozzásegítette, nem feltétlenül a tudatos karrierépítés. A kutatás szerint minden harmadik munkavállalónak olyan állása van, ami nem illik a végzettségéhez; ennek ellenére a válaszadók 70 százaléka úgy gondolja, hogy három év múlva is hasonló munkát fog végezni.

    Tavaly óta 57-ről 63 százalékra nőtt azoknak az aránya, akik egy határozott idejű munkaszerződésre olyan ugródeszkaként tekintenek, amely később a hosszú távú szerződéshez is hozzásegítheti őket. Az ilyen álláslehetőség nemcsak a pályakezdést, hanem adott esetben az új szakterületre lépést is megkönnyítheti - idézi a közlemény Baja Sándort.

    Az idén április-májusban készült felmérés során Magyarországon összesen 7290, legalább heti 24 órában, fizetett alkalmazottként dolgozó, 18-65 éves munkavállaló válaszolt a kérdésekre.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A magyarok háromnegyede váltana magasabb fizetésért.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector