Startlaphoz Csatlakozz!

Önindító 2014

Vállalkozóvá válást segítő program indult Baranyában

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 03. csütörtök, 17:25

 A vállalkozóvá válást ösztönző munkaerő-piaci programot indított a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a kreatív ipar és a turizmus támogatására - mondta a központ igazgatója csütörtökön Pécsen, sajtótájékoztatón.

    Janovics László beszámolt arról, hogy a 80 millió forint költségvetésű, Önindító 2014 elnevezésű projekt keretében egy év alatt 20 embernek adnak elméleti és gyakorlati képzést, akik ezen idő alatt keresetpótló juttatásban, vállalkozóvá válási támogatásban részesülnek, és az induláshoz 2 millió forint tőkejuttatást is kapnak. A programra augusztus 19-ig lehet jelentkezni.

    Az igazgató kifejtette: a tavalyi, hasonló program során kiválasztott 20 jelentkezőből 17-nek ma is működik a vállalkozása, hárman pedig, a tanultaknak is köszönhetően, el tudtak helyezkedni. A kezdő vállalkozók között ötvös, bőrdíszműves éppúgy található, mint játékkészítő, meseíró, vagy illusztrátor.

    Csizi Péter, Pécs fideszes alpolgármestere arról szólt, hogy az önkormányzat egy éven keresztül térítésmentesen ad ingatlant a kezdő program résztvevőinek, egyben reményét fejezte ki, hogy tehetségüket, szorgalmukat a városban kamatoztatják.

    Hegyi Zsuzsa, a Magyar Turizmus Zrt. dél-dunántúli regionális marketingigazgatója reményét fejezte ki, hogy a Baranyában tevékenykedő kis turisztikai szolgáltatók, termelők az ilyen és hasonló projektek révén a jövőben egyre inkább képesek lesznek kiszolgálni a turizmus, a vendéglátás igényeit.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Vállalkozóvá válást segítő program indult Baranyában.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector