Startlaphoz Csatlakozz!

Ezrével hagyhatják ott a munkát

Nagy bajban vannak a német orvosok?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 06. vasárnap, 17:29

Németországban a házi -és szakorvosok hiánya eddig főként a betegeknél jelentett problémát. Ám a Die Weltben közöl felmérés szerint az orvoshiány a következő években maguknak az orvosoknak is gondot jelenthet, ugyanis az öregségi nyugdíjuk sorsa kezd bizonytalanná válni. Ez pedig azzal magyarázható, minden negyedik házi- és szakorvos gondolkozik azon, hogy a következő 4-5 évbenfeladja a praxisát – írja a Világgazdaság.

   Erre az eredményre jut az Aerztemonitor 2014 elnevezésű felmérés, amelyaet a Kassenaerztliche Bundesvereinigung (KBV) orvosszövetség készitett. E felmérés szerint a mintegy tízezer ambulánsan dolgozó orvos 23 százaléka készül arra, hogy továbbadja a praxisát. Az elhatározásban legtöbbször öregségi okok szerepelnek, ám a legtöbb német orvos nehezen talál utódot a praxisára.
 
   Emiatt már a közeljövőben az a veszély fenyeget, hogy még súlyosabb orvoshiány keletkezik Németország vidéki régióiban, de bizonytalanság támadhat a nyugdíjállományban lévő orvosok pénzügyi ellátása körül is.A KBV elnöke, Andreas Gassen szerint egyszerűen botrányról van szó.

Forrás: Világgazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nagy bajban vannak a német orvosok? .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector