Startlaphoz Csatlakozz!

Nincs hír a korábbi magán-nyugdíjpénztári befizetések jóváírásáról

Ez még mindig nem az a bizonyos egyéni nyugdíjszámla

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 07. hétfő, 10:40
 
Jóllehet több mint egymilliárd forint, döntően uniós forrást fordít a kormány a nyugdíj-nyilvántartásokkal kapcsolatos informatikai fejlesztésekre, ezen belül az egyéni számlás rendszer kialakítására, továbbra sincs semmi hír a korábbi magán-nyugdíjpénztári befizetések jóváírásáról, nyilvántartásáról. Ezek az egyéni számlák ugyanis nem azok az egyéni számlák, amelyek létrehozására még nyugdíjvédelmi biztosként Selmeczi Gabriella ígértet tett azt követően, hogy a mintegy háromezer milliárd forintos magánnyugdíj-pénztári megtakarítások a Nyugdíjreform- és Adósságcsökkentő Alapba kerültek – írja a Világgazdaság.

   A biztos még 2011 végén azt mondta: az egyéni számla alapját képező egyéni nyugdíjnyilvántartás kezeléséért a nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv felelős, amelyhez átkerül minden, az egyéni számlák működtetéséhez szükséges adat, információ. Az egyéni számlarendszerben az állampolgárok követni tudják majd, hogy mennyi befizetésük van, és miként alakul a szolgálati idejük – mondta akkor Selmeczi.
Sokan úgy gondolták, elérkezett az idő, és végre valóban lesznek egyéni számlák, amikor Mészáros József, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) főigazgatója közölte: még a nyáron bevezetik a járulékbefizetések nyomon követhetőségi rendszerét. Az ONYF tájékoztatása szerint azonban a volt magánnyugdíj-pénztári befizetéseket nem ők kezelik. Az egyéni számlán kizárólag az állami nyugdíjrendszerbe fizetett pénzt, illetve ez ennek alapján járó szolgálati időt lehet nyomon követni.
 
   Augusztus 25-ével elindul az a folyamat, hogy a befizetésekről, illetve a szolgálati időről a nyilvántartásaikat közhitelessé teszik, ami azt jelenti, hogy egyeztetik a biztosítottakkal. Először az 1955 és 1959 között születettek kapnak levelet az ONYF-től az ott nyilvántartott befizetésekről, illetve szolgálati időkről. Ezt azután fokozatosan kiterjesztik a teljes biztosítotti körre.
 
   Az egyeztetés legfontosabb célja, hogy a leendő nyugdíjasok a nyugdíjbiztosítási nyilvántartásban szereplő biztosítási jogviszonyaikról, az eddig megszerzett és a nyugdíjnál figyelembe vehető kereseteikről, szolgálati idejükről még az aktív korban – a nyugdíjigény bejelentése előtt – tájékoztatást kapjanak. Az adategyeztetés eredményeként a nyugdíjak elbírálásának folyamata gyorsabbá válhat, hamarabb pénzhet juthatnak.

Forrás: Világgazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ez még mindig nem az a bizonyos egyéni nyugdíjszámla.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector