Startlaphoz Csatlakozz!

Akár hosszabb munkabeszüntetésre is sor kerülhet Budaörsön

Lagermax-sztrájk: a cégvezetés nem enged a nyomásnak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 08. kedd, 13:33

Túlzottnak tartja, ezért elutasítja a Lagermax Autótranszport Kft. a budaörsi telephely gépkocsivezetőinek bérkövetelését – közölte kedden az MTI-nek megküldött közleményben a vállalat.

    A cégvezetés tájékoztatása szerint a 93 tehergépkocsi-vezető közül csak 15-en nem vették fel a munkát hétfőn 8 és 10 óra között, akik a cég étkezőjében tartózkodtak ez idő alatt. A figyelmeztető sztrájkkal „nyomást kívántak gyakorolni a cégvezetésre, hogy érvényt szerezzenek a realitásoktól teljesen elrugaszkodott, közel 70 százalékos bérköltség növekedést jelentő bérkövetelésüknek” – áll egyebek mellett a vállalat közleményében.

    A főként új gépkocsi-logisztikával, szállítással foglalkozó cég vezetése továbbra is nyitott és elkötelezett a tárgyalásos megegyezés mellett, de ilyen mértékű bérkövetelésnek nem tud eleget tenni. A menedzsment arra törekszik, hogy biztosítsa a 300 alkalmazott megélhetését - közölték.

    Járási Tamás, a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSz) képviseletében hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy a szakszervezet számos kezdeményezése ellenére, több mint fél éve nem jött létre a március 31-én lejárt bérmegállapodás helyébe lépő új megállapodás, s a cég vezetésével folytatott többszöri konzultáció sem vezetett eredményre. Ezért tartottak figyelmeztető sztrájkot a gépkocsivezetők.

    Az elnök tájékoztatása szerint a 110 sofőr körülbelül 90 százaléka csatlakozott a szakszervezet felhívására az akcióhoz, mintegy harmaduk a telephely ebédlőjében pihent 10 óráig, míg az úton lévők, szerte Európában, valamelyik parkolóban álltak le két órára. A szakszervezeti vezető kifejtette, hogy javaslataik között szerepel a bérstruktúra átalakítása is. Ennek lényege a futott kilométerek utáni bérezésről az órabér alapján történő fizetésre való átállás, ami a jelenleg bruttó 220-320 ezer forintot kereső gépkocsivezetők számára körülbelül 10 százalékos béremelést jelentene.

    Ha a hétfői figyelmeztető sztrájk nem vezet eredményre, a taggyűlés határozata alapján akár hosszabb munkabeszüntetésre is sor kerülhet Budaörsön – mondta Járási Tamás.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Lagermax-sztrájk: a cégvezetés nem enged a nyomásnak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector