Startlaphoz Csatlakozz!

A csoport a világ 19 országában 60 vállalatot fog össze

Több száz dolgozóval bővíti oroszlányi gyárát a BorgWarner

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 09. szerda, 10:07

 Az amerikai BorgWarner a következő években több mint 300 fős létszámbővítést tervez oroszlányi telephelyén. A turbófeltöltők gyártása mellett előbb a kuplung-, majd a kipufogóalkatrészek gyártását kezdik meg - mondta el a vállalat turbógyártó divíziójának elnök-ügyvezetője kedden az MTI-nek.

    A BorgWarnerTurbo Systems Kft. jelenleg turbófeltöltőket állít elő 700 főt foglalkoztató oroszlányi üzemében. Frederic Lissalde elmondta: a gyár szomszédságában építenek egy húszezer négyzetméteres csarnokot, amelyet a BorgWarner kipufogó-alkatrészeket gyártó divíziója üzemeltet majd. Az új üzem létszáma a teljes kapacitás felfutásakor elérheti majd a 300-at.

    Frederic Lissalde emlékeztetett arra, hogy az oroszlányi cég jelenlegi területén belül folyamatban van egy másik beruházás: novemberben átadnak egy ötezer négyzetméteres csarnokot, ahova áttelepítik Szentlőrinckátáról a kuplungalkatrészeket gyártó BorgWarner TTS Kft. üzemét. Ez ötven munkahelyet jelent majd Oroszlányban. A kuplunggyártó üzemet 2010-ben vásárolta meg a Haldextől a BorgWarner.

    Frederic Lissalde oroszlányi látogatásán kitüntetést adott át az oroszlányi üzemnek, mert harmadszorra érték el az egymilliomodik munkaórát jelentésköteles baleset nélkül.

    Bogár Attila, a BorgWarnerTurbo Systems Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, a vállalat éves árbevétele 2013-ban elérte a 350 millió eurót. 

    A BorgWarner csoport a világ 19 országában 60 vállalatot fog össze, közel 20 ezer főt foglalkoztat. Gépjárművek motorjaihoz, illetve autók hajtásláncaihoz, erőátviteli berendezéseihez gyártanak komplett rendszereket, beszállítói az Audinak, a Volkswagennek, a Fiatnak, a GM-nek, a Volvónak, a PSA-csoportnak és a BMW-nek is. A cégcsoport teljes árbevétele 2012-ben 7,2 milliárd amerikai dollár volt.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Több száz dolgozóval bővíti oroszlányi gyárát a BorgWarner.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector