Startlaphoz Csatlakozz!

Horvátország

Cégek ezrei tartanak fiktív alkalmazottat

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 10. csütörtök, 13:25

Több mint 10 ezer olyan cég létezik Horvátországban, amelynek mindössze egy „fiktív” alkalmazottja van, aki ugyan be van jelentve, de nem kap fizetést, a munkáltató nem fizet utána járulékot, ugyanakkor a hatályos jogszabály értelmében az illető így is jogosult lesz a nyugdíjra - derült ki egy felmérésből, amelyet a horvát munkaügyi minisztérium készített.

    A Jutarnji list internetes kiadásában csütörtökön megjelent cikk szerint a cégek ezzel átverik a horvát nyugdíjrendszert, a hatályos törvények ugyanis megengedik, hogy akkor is nyugdíjba vonulhasson valaki, ha valójában soha sem dolgozott, nem fizettek után nyugdíjbiztosítást, de bejelentett alkalmazottként van nyilvántartva. 

    A furcsa helyzetre úgy derült fény, hogy a minisztérium készített egy „feketelistát” azokról a vállalatokról, amelyek már három hónap óta nem folyósítanak fizetéseket bejelentett alkalmazottaiknak. 

    Horvátországban tizenöt év munkaviszony és 65 életév betöltése után bárki nyugdíjba vonulhat. A munkáltatók egy része ezért megteszi azt a szívességet - főleg, ha valamelyik családtagról van szó -, hogy papíron felvesz valakit, akinek ezáltal is telik a nyugdíjkorhatárhoz szükséges ideje. 

    Ezeket a cégeket most az adóhivatal vizsgálja, s ha kiderül, hogy fiktív alkalmazottat tartanak, a tulajdonosokat megbüntetik, a céget pedig bezárják.


 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Cégek ezrei tartanak fiktív alkalmazottat.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector