Startlaphoz Csatlakozz!

A társaságnál tavaly átlagosan 335-en dolgoztak

Csődbe ment a MÁV egyik leányvállalata

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 10. csütörtök, 16:49

Július 9-én csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be a MÁV Vasjármű Járműjavító és Gyártó Kft. - derül ki a cégközlönyből.

A Vas Megyei Bíróság végzése szerint további döntésig ideiglenes fizetési haladék illeti meg a MÁV járműjavító cégét. A cégjegyzék szerint a Szombathelyen működő - egyben Celldömölkön is telephellyel rendelkező - MÁV VASJÁRMŰ Járműjavító és Gyártó Kft.-ben a MÁV kisebbségi tulajdonosként 25 százalékos tulajdoni részesedéssel rendelkezik, míg a 65 százalékos nagyobb tulajdoni hányad a Traininvest Kft-hez kötődik.
 
  A tárolt cégkivonat szerint egyébként már idén január 3-ától végrehajtási eljárás van folyamatban a cég ellen, melynek jegyzett tőkéje 613,9 millió forint. A mínuszos eredménytartalék illetve a veszteséges működés eredményeként a saját tőkéje ennek töredéke: 88,9 millió forint. Tartozásállománya pedig 1,5 milliárdra rúgott már tavaly a cég mérlege szerint.
 
   2013-ban 475,1 millió forintos veszteséget hoztak össze a korábbi 354,8 milliós mínusz után. Ezt megelőzően egyébként két nyereséges évet tudhatott magáénak, közel 6 millió forintos mérleg szerinti eredménnyel.
 
  A problémák tavaly év végén kezdek igazán megmutatkozni. A 2013-as beszámoló kiegészítő melléklete szerint ugyanis „a MÁV Vasjármű Kft. folyamatos működtetésének finanszírozására jelentős banki forrásokat vett igénybe, amelyekre vonatkozó kereteket 2013. év folyamán több lépésben is csökkentették a hitelező bankok. 2013. október 31-étől az Erste Bank nem hosszabbította meg hitelszerződését, melynek hatására az Unicredit Bank 2013. november 27-én felmondta szerződését. Ettől fogva, a likviditási nehézségek miatt a Kft. működőképessége, mozgástere jelentősen lecsökkent, kibocsátóképessége visszaesett.” Ezek miatt a megrendelők, szállítók elbizonytalanodtak, a cég jelentős tartozásokat halmozott fel mind a dolgozók, mind a szállítók, mind a költségvetés irányába.
 
   A társaságnál tavaly átlagosan egyébként 335-en dolgoztak, közülük mindössze 5-en nem teljes munkaidőben. Az alkalmazottak nagy része (244-en) fizikai dolgozók. Az átlagos kereset havi bruttó 163 555 forint volt. Jelenlegi körülmények alapján és az előzmények ismeretében viszonylag kis esély van arra, hogy ez a cég képes lesz talpraállni, így ez a 335 ember akár a munkáját is elveszítheti. 

Forrás: mfor.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Csődbe ment a MÁV egyik leányvállalata.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector